Home » Pako Arjesta -blogin uusi koti

Pako Arjesta -blogin uusi koti

by Jerry / Pako Arjesta

Parin viime vuoden aikana blogini on pysynyt melko hiljaa useastakin syystä. Ensin pandemia pysäytti maailman ja esti sellaisen matkailun, johon olen itse tottunut ja sitten kaikenlaiset ongelmat yksityiselämässä veivät viimeisetkin inspiraation rippeet blogin kirjoittamisen suhteen. Olen muutenkin sellainen bloggaaja, että kirjoitan yleensä fiilispohjalta – en silloin, kun se tuntuu pakkopullalta.

Tällä hetkellä olen hieman jännässä tilanteessa, sillä samaan aikaan olen täynnä motivaatiota ja intoa monen asian suhteen, mutta toisaalta huomaan olevani myös äärimmäisen uupunut. Joka tapauksessa päätin, että tänä vuonna haluan herättää blogini taas henkiin ja löytää sen kirjoitusinnon, jota joskus koin jakaessani omia mielipiteitäni, hotelliarvosteluita ja elämänkäänteitäni. Tämän vuoksi halusin myös aloittaa tavallaan puhtaalta pöydältä, mistä päästäänkin nykytilanteeseen.

Pako Arjesta -blogini täyttää ensi kuussa 9 vuotta. Koko tuon ajan olen pitänyt blogiani Rantapallon blogiportaalissa useammastakin syystä. Se on ollut kaikkein helpointa itselleni, sillä en ole joutunut ylläpitämään blogin teknistä puolta, en ole tarvinnut omaa domainia enkä muutakaan. Lisäksi varsinkin alkuvaiheessa sitä kautta sai ympärilleen muita samanhenkisiä bloggaajia, joiden kanssa jakaa asioita ja osallistua etenkin Rantapallon järjestämiin tapahtumiin. Kuitenkin ajat muuttuvat, kuten muutun minäkin, enkä koe enää, että Rantapallo on paras koti blogilleni, vaikkei siinä mitään vikaa olekaan. Siirtäessäni blogini omalle domainille pääsen päättämään mm. blogin ulkonäöstä täysin vapaasti enkä joudu myöskään pitämään sellaisia mainoksia, joita en halua sivustolleni.

Toivottavasti mahdollisimman moni entinen (ja tietysti uusi) lukija pysyy mukana matkassa ja löytää blogini uuteen osoitteeseen. Muuton myötä blogissa tulee jatkossa näkymään myös viiniaiheisia kirjoituksia useammastakin syystä, mutta noista kerron myöhemmin erillisessä postauksessa.

Bloggaamisesta liikkuu yleisellä tasolla monia erilaisia mielipiteitä liittyen siihen, lukeeko kukaan enää niitä nopeammin kulutettavan median, kuten YouTuben, TikTokin ja Instagramin aikakautena, mutta itselläni on vahva usko blogien voimaan ja hyötyyn. Ja ehkä parasta juuri tämän blogin pitämisessä on se, että se on täysin minun. Blogi on vielä hieman keskeneräinen, mutta fiksailen sitä kuntoon pikkuhiljaa.

Siispä tervetuloa uuden ja toivottavasti myös paremman Pako Arjesta -blogin pariin!

You may also like

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.