Home » Muiden aiheuttamat hankaluudet

Muiden aiheuttamat hankaluudet

by admin

Olen sanonut jo parin kuukauden ajan, että kiirettä pitää, mutta nyt muutto alkaa olla sen verran lähellä (viikon päästä), että vapaa-aikaa ei ole nimeksikään. Otsikko viittaa sellaiseen ”pieneen” lisäharmiin, jota uuden kotimme entiset asukkaat aiheuttivat meille.

Menimme viime perjantaina siistimään Helsingin asuntoamme muuttoa varten Tiian ja äitini kanssa. Isännöitsijä oli vakuuttanut, että asunto siivotaan loppusiivouksen aikana hienoon kuntoon ja vielä tarkistetaan ennen entisten asukkaiden poismuuttoa. Ja paskat! Ihana asuntomme oli täysi läävä, kun pääsimme katsomaan sitä. Ehkä saatte tämän postauksen avulla pienen käsityksen siitä, mikä kaikki oli pielessä.

– Lattiat pestiin kolmeen kertaan, mutta ne eivät ole vieläkään puhtaita kaikesta tahmasta, kengäjäljistä ja roisketahroista (kahvia ja muita juomia)

– Löysimme kaapeista mm. tonnikalapurkin, sukkahousuja ja käytetyt bikinit… nami nami

– Jokaisen… siis JOKAISEN huoneen seinille oli roiskittu jotain nestettä… toivon, että se oli ”vain” juomisia ja mm. kastikkeita

– Keittiössä nämä roiskeet ulottuivat kattoon asti (punaviiniäkin löytyi kaappien seinistä)

Sitten päästiin ihanaan kylpyhuoneeseen, jonka suihkun viemäri oli niin pinttynyt liasta ja kalkista, että minulla oli vaikeuksia saada viemärin kantta irtoamaan edes ruuvimeisselillä. Ja viemäristähän löytyi tietysti asukkaiden hiuksia ja karvoja monta kourallista. Ja näitä hiuksia löytyi myös lavuaarin hajulukosta, joka oli lähes täysin tukkeessa.

Meiltä kesti 7 tuntia siivota kämpästä vähän yli puolet! Ja meitä oli sentään kolme! Eli 21 työtuntia ensimmäisellä kerralla. Nyt lähdemme huomenna siivoamaan asuntoa uudestaan, yövymme yhden yön hotellissa ja jatkamme taas lauantaina koko päivän. Tämän perusteella voisi varmaankin luulla, että asunto on melko vanha. No mutta ei ole. Edelliset asukkaat ehtivät asumaan tulevassa kodissamme alle vuoden! Talo valmistui vasta viime vuonna. Että sillä tavalla. Kiitos aivan helvetisti sille perheelle, joka tuolla asui. Toivottavasti muutitte johonkin huumeluolaan.

Isännöitsijä pahoitteli tilannetta ja tarjosi 150€ hyvitykseksi. Eihän tuolla maksa edes bensoja! Huomasi, ettei hän ollut edes vilkaissut sähköposteja ja lähes 30 valokuvaa, jotka lähetin hänelle. Ei ihan tyydytä tuollaiseen. Kunnon korvauksia odotellessa…

Muutto on tarpeeksi stressaavaa jo ilman tällaisia ongelmia. Mutta onneksi nyt sentään saamme asunnosta niin puhtaan kuin itse haluamme. Avautumispostaukset ovat erittäin harvinaisia tässä blogissa, mutta ehkä nyt ymmärrätte tilannettani ja kiireitäni paremmin. Onneksi kohta muutto on hoidettu pois alta ja voimme palata normaalin, mutta entistä paremman elämän pariin! Ja luojan kiitos tajusin varata meille kunnon hotellihuoneen Radisson Blu Plazasta, jotta saamme edes hetken hengähdystauon tämän kaaoksen keskellä. Toivottakaa onnea ja jaksamista, sillä sitä tarvitaan :P. Kohta blogipostausten julkaisutahti paranee, kun pääsen esittelemään teille Helsinkiä uuden tulokkaan näkökulmasta.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

You may also like

8 kommenttia

Kthetraveller 16 huhtikuun, 2015 - 22:04

Yöks. Mulla olisi lentänyt laatta tuommoisessa! Ymmärrän todellakin kettuuntumisesi ja toivottavasti isännöitsijä laittaa laskun edelliselle asukkaalle. Onneksi saatte hermojen leputusta hotelliyön turvin.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 huhtikuun, 2015 - 07:11

Lattiakaivon kohdalla meinasi lentääkin. Eikä tuollainen yökötä itseäni kauhean helposti. Toivotaan tosiaan, että lasku lähtee edellisille asukkaille. Nyt tuntuu siltä, että isännöitsijä on tehnyt virheen, kun ei tarkistanut asuntoa, joten se saattaa mennä heidän omasta pussistaan. Tästä syystä yrittävät selvitä mahdollisimman vähällä.
Onneksi tosiaan saadaan edes pieni helpotus tähän :P. Kiitos kommentistasi 🙂

Vastaa
Ansku BCN 17 huhtikuun, 2015 - 13:25

Argh, tsemppiä!! Been there: Kun ostimme nykyisen asunnon, täältä löytyi ihan kaikki mitä ihminen tarvitsee hääpuvusta kuivattuun pallokalaan ja käteiseen rahaan. Tarkoitus oli aloittaa remppa heti, mutta kolme täyttä päivää meni pelkästään tavaroiden kantamisessa pihalle. En voi ymmärtää tuollaista, itse kun olen aina älyttömän tarkka pois muuttaessa, että varmasti putsaan kaikki elämisen ja olemisen jäljet. Voimia!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 19 huhtikuun, 2015 - 00:20

Kiitos, Ansku!
No huhhuh, teillä taisi olla aika paljon pahempi tapaus kuin meillä :O. Ja tuo on juuri oikea tapa tehdä loppusiivous, eli elämisen jälkiä ei tavallaan saisi enää jäädä sinne. Niin mekin haluamme tehdä. Toisaalta pidämme kotimme aina niin siistissä kunnossa, että vaikka muuttaisimme tekemättä minkäänlaista siivousta, tämä olisi siistimmässä kunnossa kuin 90% ”loppusiivotuista” asunnoista, mitä yleensä tulee kohdalle :P.

Kiitos paljon! Juuri kotiuduttiin Lappeenrantaan (kellohan on jo yli 12), mutta nyt uusi kotimme on oikeasti puhdas. VIHDOIN :P!

Vastaa
Sandra 17 huhtikuun, 2015 - 14:43

Tiedän tunteen, sillä olen itse joutunut myös pariin kertaan kuuraamaan paikat, en kyllä noin pahasti kuin sinä. Siskollani kävi sellainen tapaus, että hän oli muuttamassa Helsinkiin Tampereelta ja kaikki tavarat olivat muuttoautossa mukana. No, asunto oli niin pahassa kunnossa, ettei sinne voinut muuttaa, vaikka kuulemma ”kaikki asunnot oli tarkistettu”. Joo my ass. Ei muuta kuin muuttokuorman kanssa takaisin Tampereelle ja tavarat isän autotalliin (entinen asunto oli jo mennyt alta). Hesan kämppä meni sitten ihan remonttiin asti, niin pahasti se oli tuhottu eikä sitten lopulta muutettu siihen läävään ollenkaan. Nyt on sitten sukset ristissä vuokranantajatahon kanssa, joka ei suostu palauttamaan vastiketta ja ekan kuukauden vuokraa, vaikka kämppä oli asuinkelvoton muuttopäivänä.

Mutta se ihmetyttää, missä paskassa ihmiset voi elää, kun kämpät jää niin kamalaan kuntoon! Tsemppiä!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 19 huhtikuun, 2015 - 00:22

No tuo on jo aika kamala tilanne, että asiat on noin pahasti :/. Toivottavasti saa vastikkeet yms. rahat takaisin. Kuluttaja-asiamieskin varmasti voisi auttaa tuossa (ehkä jo olettekin ottaneet yhteyttä).

On tosiaan ihmeellistä, miten kukaan voi elää sellaisen saastan keskellä :O! Miten niitä ihmisiä ei häiritse se itse??? Kiitos, onneksi nyt on asunto siivottu lattiasta kattoon :).

Vastaa
Katja 17 huhtikuun, 2015 - 18:06

Avautuminen on aina välillä paikallaan ja tässä kohtaa jos missä se oli! Ompas järkyttävän kuuloista! Kyllä sen nyt vielä voisi ymmärtää, että jotain pölyn tynkää jossain lattialistoissa olisi ja kaapit pitäisi kaikki pyyhkäistä, mutta tuo!

Mulle on käynyt joskus miljoona vuotta sitten niin, että kun osti kämpän jossa ei asunut omistaja vaan vuokralaiset, kaksi tyttöä, niin nämä ”tytöt” (lainausmerkeissä sillä oikeasti haluaisin käyttää sanaa siat) olivat kyllä niin lääväilleet siellä asunnossa ettei mitään järkeä. Samalla lailla kuin teillä niin piti kaapia saunan lattialta monen vuoden sheivailtuja säärikarvoja ja pesukoneen takaa löytyivät vanhat ryppyiset pikkarit… Huh huh. Eikä kyllä mitään korvattu, voivoteltiin vaan. Graah!

Eli kovasti voimia sinne!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 19 huhtikuun, 2015 - 00:23

No niinpä! Ei joku pöly haittaa, mutta tuossa oli kyse jostain ihan eritasoisesta törkyisyydestä :/.

Harmi, että sinunkin kohdallesi on osunut tuollaista :/. Ei voi käsittää, miten likaisesti ihmiset voi elää.

Kiitos, nyt on onneksi asunto siivottu vihdoin ja viimein… eikä siinä mennyt kuin periaatteessa kolme päivää xD.

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.