Home » Minne tulevaksi jouluksi ja uudeksi vuodeksi?

Minne tulevaksi jouluksi ja uudeksi vuodeksi?

by admin

Uusivuosi ja joulu menivät vasta, mutta mietin jo nyt tulevaa vuoden loppua. Haluan yleensä tehdä matkapäätökseni mahdollisimman hyvissä ajoin varsinkin siitä syystä, että minun täytyy tietää tarkalleen, minne olen menossa, jotta saan motivoitua itseni kovempaan työntekoon (joka maksaa matkan). Uudenvuoden vietto ulkomailla on ollut tavoitteena jo pitkän aikaa, sillä en tykkää viettää sitä Suomessa (se on jotenkin niin ”tylsää”). Joulun vietto muualla on tullut esille vasta viimevuosina. Koska olen aina ollut Suomessa vuoden loppupuolella, tarvitsisin nyt oikeasti apua muilta matkaajilta, sillä aion viettää joulupyhät tänä vuonna jossain aivan muualla.

Siispä kysynkin nyt teiltä lukijat ja matkabloggaajat, minne lähtisitte jouluksi ja uudeksi vuodeksi, jos voisitte lähteä minne tahansa? Otan mielelläni vastaukset (mahdollisine perusteluineen) vastaan niin laajasti tai suppeasti kuin haluatte ne antaa. Voitte kertoa pelkän maan tai kaupungin tai vaikka niinkin tarkasti kuin tietyn hotellin, jossa viettäisitte juhlapyhät. Joulua ja uuttavuotta ei ole pakko viettää samassa paikassa, joten ehdotukset voivat olla täysin erilliset noille kahdelle juhlalle tai voit ehdottaa vain toista.

Olen harkinnut tavalla tai toisella mm. seuraavia paikkoja:

Sydney

Sydney_skyline_at_dusk_-_Dec_2008

Sydney arvostellaan aina yhdeksi parhaista paikoista ottaa uusi vuosi vastaan. Täällä kiinnostaisi erityisesti upeat ilotulitukset ja lämpö. Miinuksena on se, että Australia on erittäin kaukana Suomesta, joten matkakulut ja matkustusaika venyvät melkoisiksi.

Hongkong

Hong_Kong_Skyline_Restitch_-_Dec_2007

Hongkong on ollut mielessäni jo jonkin aikaa, sillä sielläkin uudenvuoden ilotulitukset ja valoshowt olisivat vertaansa vailla. Rakastan Tokiota, joten uskon tykästyväni myös Hongkongin suuren maailman meininkiin, korkeisiin pilvenpiirtäjiin ja hyvään ruokaan. Kun joulua viettää ulkomailla, sen ei varsinaisesti ole pakko tuntua joululta, mutta jostain syystä en oikein osaa kuvitella viettäväni joulua Hongkongissa. Siispä ehkä se pitäisi viettää muualla ja tulla ottamaan uusi vuosi vastaan täällä :).

New York

1920px-Manhattan_from_Weehawken,_NJ

USA on ollut must-see -kohteiden listallani varmaankin yhtä kauan kuin Japanikin, joten se houkuttelisi erittäin paljon. Voisin kuvitella viettäväni joulun NYC:ssä ja sitten siirtyväni juhlimaan uuttavuotta Karibian risteilylle.

 

Mikään kohde ei ole poissuljettu ehdotusten osalta, joten kuulen mielelläni kaikki unelmanne ja kokemuksenne liittyen joulupyhien viettoon ulkomailla. Arvostan apua ja ehdotuksia erittäin paljon varsinkin tässä tapauksessa, sillä tällä hetkellä en todellakaan osaa sanoa, minne haluaisin lähteä. Perustelut eivät ole välttämättömiä ehdotuksiin, mutta niistä olisi tietysti paljon hyötyä :).

Kiitos jo etukäteen kaikille!

 

Kuvat otettu Wikipediasta.

You may also like

36 kommenttia

Veera Bianca 4 tammikuun, 2015 - 17:19

Tosi hyvät kohteet oot ainakin tuohon listannut! 🙂 Varmaankin itsekin valitsisin juuri noista kolmesta sen mestan mihin lähteä! Sydney on uutenavuotena ehkä se maailman hienoin paikka, mutta näistä kolmesta varmasti myös kallein ja pisimmän matkan päässä. Australiaan asti kun lähtee niin kannattaa käydä myös katsomassa jotain luontopuolta, koska maa tarjoaa niin paljon.

Hongkong on varmasti näistä kolmesta kohteesta halvin, siinä mielessä, että ruoka ja julkisilla liikkuminen on tosi edullista. Hongkongin uusivuosi on myös kokemisen arvoinen, itse vietin siellä kiinalaisen uudenvuoden. Hongkong on osilta sen verran länsimaistunut, että siellä on jouluaikaan kyllä erittäin jouluista, vaikka ei niin kuitenkaan säänsä puolesta. Hongkong olisi varmaan myös mielenkiintoinen Tokion jälkeen, sillä kaupungeissa on tiettyjä yhtäläisyyksiä, mutta samalla niin suuria eroja.

Kolmanteen, nyki on aina nyki 😀

Tä ei varmaan selventänyt vastausta ollenkaan, kunhan vähän kirjotin mitä ajatukset näppäimiin heitti, hah!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2015 - 17:37

Hyviä pointteja kaikki :). Hyvä kuitenkin tietää, että HK:ssa tuo joulu on vahvemmin esillä kuin olisin itse kuvitellut. Ihan suoraan sanottuna kommentti ei oikeasti auttanut päätöksen teossa, mutta eihän se haittaa :P. Ainakin tiedän, että ensimmäisenä mieleen tulleet kohteet ovat hyvä vaihtoehto jonkun toisenkin mielestä! Kiitos kommentistasi :).

Vastaa
ulla50 4 tammikuun, 2015 - 17:26

Lisää listalle Miami! Tuoreen kokemukseni perusteella aivan huikea paikka kokea uusi vuosi. South beachin art deco -talot, palmut ja täydellinen hiekkaranta on kyllä sellainen yhdistelmä, jota on vaikea laittaa paremmaksi jos tykkää luksuksesta ja meiningistä 🙂

Oma ajatukseni on, että ensimmäistä kertaa New Yorkiin kannattaa mennä keväällä tai syksyllä, kun on kesä, muttei ihan kaikista kuumin aika (joka on heinä-elokuussa). Talvinen New York ei ole niin järisyttävä kuin se on kesällä. Meidän kaverit eivät oikein edes tykänneet kaupungista kun olivat siellä nyt jouluna häämatkalla, koska räntäsade ja kylmä tuuli olivat vieneet niin paljon fiilistä. Me ollaan kyllä vietetty kolme joulua Nycissä joten se kertoo siitä että kyllä siellä on hyvä joulua viettää, mutta tosiaan sen vuoksi että saa maagisen ekan kerran kokemuksen, menisin sinne ensin kesällä.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2015 - 17:42

Itse asiassa Miamikin kävi mielessä tuon risteilyn lähtöpaikkana ja ehkä hieman muutenkin, mutta ehdotuksesi jälkeen otan sen vahvempaan harkintaan :)! Eli kiitos tuosta! Oliko Miamissa hienot ilotulitukset (tämä olisi tärkeää meille) :)? Kuulostaa kyllä täydelliseltä paikalta!

On kyllä ollutkin mielessä, että ehdottomasti New Yorkiin (kuten Tokioonkin) kannattaa mennä mieluummin keväällä tai syksyllä juurikin ilmojen takia. En varsinaisesti ajatellut, että ilmat voivat vaikuttaa noin paljon, mutta sehän on ihan selvä juttu :/. Eli todella hyvä, että sanoit tuon. En nimittäin halua pilata mielikuvaani noin upeasta kaupungista vain sen takia, että ajankohta on vähän huono. Pitää siis miettiä tuoltakin kannalta.

Kiitos paljon erinomaisista mielipiteistä :)! Näistä oli apua :D.

Vastaa
Maarit Johanna 4 tammikuun, 2015 - 17:37

Yhdessäkään paikassa en ole käynyt, mutta Hong Kongiin tulen pikavisiitille ihan reilu kuukauden päästä. Mielenkiintoisia kohteita todellakin. Sydney ei ehkä olisi fiksu vain yhtenä kohteena (ja täällä puhuu tyyppi joka on lähdössä Ausseihin alle kahdeksi viikoksi :D) joten jos niihin kalliisiin lentolippuihin jaksaa kuluttaa, voisi reissussa olla vähintään kuukauden ja kierrellä myös lähiympäristöä. Sydneyn uusivuosi kyllä olisi varmasti näkemisen ja kokemisen arvoinen! Toisaalta Nykissä voisi olla sitä ”oikeaa” ja mahdollisesti lumistakin joulutunnelmaa. Amerikkalaisia elokuvia Nykin joulusta ja uudesta vuodestahan on roppakaupalla joten tunnelmaan olisi melko helppo virittäytyä. Ja Times Squarella uusi vuosi voisi olla vähintään yhtä mielenkiintoinen kuin Sydneyssä. No joo Hong Kongista en tiedä niin paljoa että lähtisin sinne jouluksi. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2015 - 17:45

Sydney on tosiaankin niin kaukana, että mielellään tekisi pidemmän matkan ja näkisi Australiaa enemmänkin. Uskoisin, että matkan pituus on se pari viikkoa, joten sen takia Sydney ei ole ihan listan kärjessä, vaikka se onkin yksi vaihtoehto :). New Yorkin joulu on kuuluisa juttu tosiaankin noista leffoista, mutta toisaalta Ullan kommentin perusteella aloin miettiä sitä räntäsateen mahdollisuutta :P. Jos lähtee ulkomaille asti, ei sen joulun välttämättä tarvitse tuntua joululta lainkaan… välttämättä. Ja tuo Hongkong tosiaan mietityttää itseänikin myös siitä syystä, etten halua viettää siellä ensimmäisellä reissulla kahta viikkoa.

Kiitos kommentistasi ja mielipiteestäsi :).

Vastaa
Journey Diary / Jenna 4 tammikuun, 2015 - 18:23

Joulu New Yorkissa houkuttelisi, mutta vuoden vaihteen viettäisin ennemmin Sydneyssä…. Välipäivät voisi sitten viettää Hong Kongissa 😀 Plaah en osaa valita vain yhtä sun listaamista vaihtoehdoista, kaikki varmasti mahtavia kohteita!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2015 - 22:29

Tuo olisi jo aika hyvä ratkaisu xD. Nyt sitten vain keräämään rahat tuohon :P. Kiitos mielipiteestä!

Vastaa
ottoizakaya 4 tammikuun, 2015 - 18:39

Sydney on uutenavuotena melko huippu, mutta hinnat aivan pilvissä. Kadut on ihan tukossa joten UV kannattaa ottaa vastaan jostain baarista, paatilta taikka rooftopilta mistä on näkymä ilotulituksille. Esimerkkinä hintatasosta voi kertoa se, että opera baariin, mikä on yksi parhaista mestoista ottaa UV vastaan, maksoi sisään 700 AUD. Pelkästään baareihin ja pubeihin, mitkä ovat kaukaata keskustasta saattaa kustantaa sisään 50 AUD. Meininki on huippua mutta siitä saa myös maksaa! Oma toinen ”kotikaupunkini” joten suosittelen. 🙂 Alle kuukaudeksi on Ausseihin mielestäni turha tosin lähteä. HK on myös ihan mun lemppari mutta Tokiosta se poikkeaa oman kokemukseni perusteella kyllä kun yö ja päivä. Tokio on _todella_ sleepy verratuuna Honkkariin. Vaikka Tokio onkin paljon isompi, on Honkkarissa 100 x enemmän meininkiä, hauskuutta, dynamiikkaa sekä futuriikkaa + siellä saa rahalla myös vastinetta! NYCissä en ole vielä käynyt mutta aattelin keväällä mennä ja innolla odotan! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2015 - 22:32

Pelkäsinkin, että hinnat nousevat (oikeastaan kaikkialla) todella korkeiksi :/. Ajattelin, että haluaisin ottaa uudenvuoden vastaan hotellista käsin (kenties kattobaarista?), mutta tuo on todella hyvä pointti. Varmaankin haluan joku kerta viettää uudenvuoden Sydneyssä, mutta voi tosiaankin olla, ettei se ole tähän tilanteeseen paras vaihtoehto, koska reissu kestäisi varmaankin sen kaksi viikkoa. Uskon kyllä, että Tokio ja HK ovat tavallaan ihan täysin erilaisia, mutta kai niissä jotain samaakin on :). Mutta on hyvä tietää, että se meininki siellä on noin erilaista! Kiitos erittäin hyvistä pointeista :). Toivottavasti pääset New Yorkiin keväällä! Kaikki nämä ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta pitää vielä mietiskellä :).

Vastaa
Heidi / Auringon alla 4 tammikuun, 2015 - 18:45

Mä olin muutama vuosi sitten joulun Miamissa ja uuden vuoden Nykissä. Miamissa oli kyllä joulukoristeluita, mutta periaatteessa itsellä ei edes muistunut mieleen, että on joulu (paitsi että joulupäivän aamuna moni ruokapaikka oli kiinni ainakin meidän hotellin lähellä). Nykissä taas oli talvi- ja joulumeininkiä joka puolella Midtownissa, uuden vuoden vaihtuminen meni kuitenkin Brooklynin puolella Park Slopessa paikallisemmissa tunnelmissa. Vaikka Nyki onkin lempikaupunkini, niin en usko matkustavani sinne enää uudelleen tuohon aikaan. Syitä on kaksi: 1) joka paikassa on todella paljon turisteja uuden vuoden lähipäivinä, 2) hinnat olivat korkeammalla kuin muilla reissuillamme, joten majoitukseen tulee varata joko paljon rahaa tai sitten mennä suosiolla Manhattanin ulkopuolelle (sinällään se oli meille kyllä ihan ok, saatiin puolen tunnun metromatkan päästä hotelli pienellä huoneella 150e per yö eli ei maksettu itseämme kipeäksi). Lisäksi Nykissä on tuohon aikaan yhtä kylmä kuin Suomessakin, viima on melkoinen! Sen sijaan viime vuonna olimme siellä yhden yön tammikuun lopussa, mikä on vuoden edullisinta aikaa hotelleissa ja saimme tuolla 150e:lla tasokkaamman hotellin Midtownista ja säätkin oli jo hieman aurinkoisemmat ja lämpimämmät (saattoi tosin olla hetkellistä).

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2015 - 22:34

Erinomaisia huomioita! Kiitos :)! Nuo kaikki on todella hyvä pitää mielessä, kun harkitsee näitä vaihtoehtoja. Alan kommenttien perusteella kallistua siihen, ettei NYC ole ehkä se paras joulunviettopaikka ainakaan ensimmäisellä kerralla kyseisessä kaupungissa. Millaista oli loppujen lopuksi viettää joulu Miamissa? Se ei nimittäin ole välttämätöntä, että se tuntuu ”joululta” :). Kiitos paljon tästä kommentista!

Vastaa
Katja 4 tammikuun, 2015 - 19:16

Lapsuudessa on varmasti tullut katsottua liian monta kertaa Yksin kotona-elokuvia kun tuo joulu Nykissä-mielikuva on sellainen postikorttimaisen sokerinen. Ei siihen mahdu nuo Ullan mainitsemat räntäsateet ja tuulet, vaikka kyllähän se on totta, että jos siellä on vilpoisa ilma niin silloin on vilpoisaa! 😀

Onko Sydneyssä jotain erikoisohjelmaa uuden vuoden aikaan? Itse en ole edes osannut ajatella paikkaa uuden vuoden vaihtumiselle, mutta kaupunki on kyllä aivan ihana ja sinne matkaisin koska vaan uusiksi. Samoin Honkkariin. Sulla on kyllä hyvät vaihtoehdot tässä! 🙂

Varsinkin tuo kombo Amerikka + Karibia kuulostaisi aika mahtavalle, eli jos joku pitäisi valita niin itse ottaisin pyrähdyksen New Yorkissa (täydellisellä ilmalla tottakai, haha) josta matka jatkuisi lei kaulassa Karibialle.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2015 - 22:36

Jep, siitä on todellakin tullut tuo kuva, mutta toisaalta Ullan kommentti palautti maan pinnalle ja uskon sitä enemmän x). En tiedä tarkalleen, mitä kaikkea Sydneyssä on silloin, mutta ainakin kaikkialla sanotaan, että se on yksi parhaista paikoista erityisesti ilotulitusshownsa takia (kestiköhän se jopa tunnin???).

Kiitos, taisin ottaa liian hyvät vaihtoehdot, kun näistä on niin vaikea päättää x). Tuo USA houkuttelee ehkä kaikkein eniten tällä hetkellä, mutta olen vieläkin avoin ehdotuksille ja muillekin mantereille :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta 4 tammikuun, 2015 - 19:22

Eipäs pöllömpiä kohteita! Mä valitsisin noista Sydneyn juurikin lämmön ja huikean valoshown takia. Katsoin Dubain uuden vuoden juhlintoja telkkarista ja melkoinen show sielläkin oli. Ja lämmintä lienee sielläkin 🙂 Mä vietän uuden vuoden aina Nykin bileitä telkkarista kattoen, koska täälä ei juuri uutta vuotta juhlita asiaankuuluvasti. Millaisethan bileet Pariisissa olisi? Meinasin lähteä sinne jouluksi 2014 kun löysin halvat liput, mutta se sää sai sitten toisiin aatoksiin.

Jouluksi puolestaan lähtisin jonnekin ihanan rauhalliseen biitsipaikkaan, vaikkapa Nicaraguan Maissisaarille 😀 Tai Havaijille tai jonnekin lämpimään.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2015 - 22:39

Kiitos :). Sehän tästä vaikeaa tekeekin x). Itse asiassa Dubaikin nousi esille, kun mietin näitä, koska siellä varmasti osataan käyttää ilotulituksia aivan omalla tasollaan (Guinnessin ennätyksiäkin rikotaan). New York olisi tavallaan kiva paikka viettää uuttavuotta, mutta jostain kumman syystä tuntuu, ettei se ole ihan minua varten :O. En oikein tiedä miksi, mutta se vain tuntuu siltä. Jossain olen lukenut, ettei siellä ole lainkaan ilotulituksia (ainoastaan kuuluisa Pallo 😛 ), mutta muualla taas sanotaan, että ilotulitusshow on hieno. Pariisiin en lähtisi itse juurikin tuosta säästä johtuen. Sen takia olen tavallaan jo jättänyt suurimman osan Euroopasta pois laskuista tässä vaiheessa :).

Nuo paratiisisaaret kuulostavat kyllä upealta vaihtoehdolta! Tuo parempi puoliskoni haluaisi juurikin johonkin lämpimään, joten voihan se olla, että päädymme Karibialle tavalla tai toisella ;). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Kthetraveller 4 tammikuun, 2015 - 20:29

Hyviä pointteja porukalta. Olen viettänyt UV:n Sydneyssä ja viettäisin toisenkin kerran, mutta etuna minulla noissa Sydney-reissullani on ollut ilmaismajoitus mikä alentaa matkakuluja kiitettävästi ja innostaa lähtemään pienemmillekin pyrähdyksille. Australiassa on niin paljon nähtävää, ettei sinne tosiaan oikeasti kannata lähteä lyhyeksi aikaa ja koska kyseessä ei ole se halvin maa, ei Aussit ole ehkä kaikkein paras vaihtoehto listalla un pohditaan matkan hintaa. Hongkongissa olen käynyt pari kertaa ja rakastin. Sää on siellä ihan mukava joulukuussakin ja siellä ei tarvitsisi niin pitkään oleilla minkä takia hintansa puolesta Honkkari voittaisi nyt noista kahdesta. New York on tosiaan aina New York, mutta niinkuin edelliset huomautti, keli ei ole valttämättä se paras. Niinpä tuo Ullan suosittelema Miami (+ minun suosittelemani kryssning) olisi melkoisen mukava 😉

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2015 - 22:43

On todella hyviä pointteja kyllä :). Siksi halusinkin kysyä neuvoa viisaammilta ;). Sydney olisi oikeasti mahtava vaihtoehto, mutta tiedostin sen jo listalle laittaessani, että se taitaa jäädä tällä kertaa välistä kalliin hintansa takia ja myös siksi, että sinne pitäisi lähteä pidemmäksi aikaa. Kiva kuulla, että olet pitänyt HK:sta noin kovasti! Haluan tehdä niin, että lähden reissuun vähän ennen joulua ja palaan vähän uudenvuoden jälkeen, joten HK:ssa on hieman se ongelma, etten halua välttämättä olla siellä ensimmäisellä kerralla noin pitkää aikaa (2 viikkoa varmaankin). Vai mitä mieltä itse olet, mikä on sopiva aika sinne ensimmäisellä reissulla?

Ja New York olisi upea päästä kokemaan jo, mutta toisaalta en halua pilata mielipidettäni tuosta upeasta kaupungista sen takia, että kylmyys, räntä ja viima ärsyttävät liikaa. Siispä se saattaa jäädä parempaan ajankohtaan.

Tuo Miami + risteily on tällä hetkellä ehkä vahvimmilla sijoilla :). Kohta alan pommittaa sinua taas lisäkysymyksillä xD. Kiitos mielipiteestäsi :)!

Vastaa
Kthetraveller 7 tammikuun, 2015 - 09:06

Heips. Viitaten omaan viimeisimpään postaukseeni, täällä ei järki paljoa päätä pakota tällä hetkellä joten unohtui vastata. Anyway, minun on vaikea kertoa kuinka pitkä aika olisi suositeltavaa oleskella Honkkarissa koska meidän matkamme (2 kpl) oli niin erilaisia. Toinen oli sellainen ”pikamatka”, työmatkan ohessa ja toinen oli taas kahden perheen kanssa tehty perhematka, jossa keskityttiin menemään lasten ehdoilla. Se tarkoitti hitaampaa menemistä ja vähemmän nähtävyyksissä juoksemista. Oma mielipiteeni on kuitenkin se, ettei Honkkariin todellakaan tarvitse kahta viikkoa, sillä siellä on helppo liikkua ja päivässäkin saa paljon aikaan. Muistaakseni Veera Biancalla oli kiva postaus pikkuvisiitistä ja sainkin sen kaivettua (kuvia ei vaan näy…) https://www.rantapallo.fi/veerabianca/2013/12/14/valilaskun-verran-hongkongia/

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 7 tammikuun, 2015 - 09:43

No problem :). Ilman kaamosmasennustakin on helppo unohtaa kommentteihin vastaaminen, joten ei haittaa lainkaan :). Kiitos kuitenkin, että palasit vielä asiaan! Olen ajatellutkin, ettei sinne tosiaan tarvitse sitä kahta viikkoa, joten tämä oli hyvä varmistus asialle. Kiitos, että kaivoit vielä tuon Veeran postauksenkin esille! Käynpä katsomassa kuvien puuttumisesta huolimatta :). Uskon, että HK on varmasti hyvä UV kohde jossain vaiheessa, mutta en tiedä onko se tänä vuonna. Saa nähdä ;).

Vastaa
Katja 4 tammikuun, 2015 - 21:44

Hyviä vaihtoehtoja nämä kaikki kolme!
Mä ehdottasin sellasta että esim joulua ennen kävis miniloman (ja miksei joulunkin) jossain euroopan kaupungissa ensin joulutoreilla katselemassa (berliini, praha, lontoo…) ja sieltä lentäis jonnekin lämpimään uudenvuoden viettoon, kuten esim Dubaihin.

Dubai on suht. lähellä (6 tuntia lentäen), siellä on lämmin, luksusta ja ainakin voisin kuvitella että hyvin överit ilotulitukset. Miksei sielläkin voisi viettää myös jouluakin. Joulu esim jossain laadukkaassa rantahotellissa ja uusivuosi sitten enemmän tyylikkäässä kaupunkihotellissa.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2015 - 22:45

Erinomainen ehdotus! En aluksi oikeastaan harkinnutkaan Eurooppaa kylmän sään vuoksi (New York olisi ollut poikkeus tuon sään suhteen), mutta tuo oli mahtava ehdotus. Pitääpä oikeasti miettiä tuotakin vaihtoehtoa :). Dubai olisi kohtalaisen vahvoilla uudenvuoden vietossa ja varmasti Euroopan joulunvietto voisi olla hauska kokemus. Pistetäänpä harkintaan :). Kiitos hyvästä ehdotuksesta ja mielipiteistäsi!

Vastaa
Pirkko / Meriharakka 5 tammikuun, 2015 - 16:50

Varmaan hienoja kohteita kaikki – mutta jos jotain pienimuotoisempaa (ja edullisempaa vaihtoehtoa) sattuisit kuitenkin loppupeleissä tarvitsemaan, niin miten olisi Bryssel? Me otimme uuden vuoden joskus vastaan Grand Plazalla ja minusta se oli kovin tunnelmallinen. Jouluun taas voisin Euroopasta suositella vaikka Sveitsin Davosia tai Itävallan Zell-am-Seetä – vaikka ei laskettelua harrastaisikaan, ovat tosi tunnelmallisia paikkoja jouluna ja Davosissa on myös mahtavat maastohiihtoladut.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 5 tammikuun, 2015 - 17:06

Ei lainkaan hassumpi idea :). Ainoa ongelma taitaa olla se, että kaipaamme molemmat näillä näkymin jonnekin lämpimään vähintäänkin uudeksivuodeksi, joten ainakaan pelkästään nuo eivät taida olla meitä varten. Mutta mahdollisesti ensin tuonne ja sitten jonnekin lämpimään, kuten aiemmin ehdotettiin :). Joten kiitos ehdotuksesta ja kommentistasi! Pistetään harkintaan, sillä Brysseliä, Sveitsiä ja Itävaltaa ei tullut harkittuakaan aiemmin :).

Vastaa
Jenna 5 tammikuun, 2015 - 17:35

Sydney Sydney Sydney! Myös Melbourne Ausseissa voisi toimia. Euroopassa alppikohteissa on kiva tunnelma.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 5 tammikuun, 2015 - 18:14

Sieltähän tuli innokas vastaus :)! Kiitos mielipiteestä! Alppikohteet olisivat varmasti hienoja, muttei ehkä meille niitä sopivimpia, kun emme laskettele tai oikein muutenkaan tykkää kylmästä :P.

Vastaa
marikaw 6 tammikuun, 2015 - 22:42

Dubain ilotulitus videolta näytti ainakin ihan mahtavalta, ja uskon että tykkäisitte Dubaista, koska siellä on helposti luksusta saatavilla. 😉 En tiedä jos risteilyllä viettäisitte uuden vuoden, että saisitteko siellä nauttia raketeista jos se oli tärkeää?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 7 tammikuun, 2015 - 08:39

Niin todella näytti :)! Dubai on kyllä hyvä vaihtoehto, mutta se on jotenkin outoa, että lennot sinne maksavat yhtä paljon busineksessa kuin Japaniin tai USA:han. Tuntuu jotenkin ”turhalta”, koska se on kuitenkin lähempänä :P. Ilotulitus on tärkeä, muttei aivan ehdoton. En ole selvittänyt, onko risteilyillä ilotulituksia siihen aikaan, mutta onhan se mahdollista, että sellaista on järjestetty :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Sandra 7 tammikuun, 2015 - 04:51

Mulla on tavoitteena ottaa vastaan uusi vuosi 2016 Sydneyssä, joten suosittelisin sitä. Kuitenkin melkein hinnan puolesta kallistuisin tuohon yllä olevaan ehdotukseen (kaupunkiloma Euroopassa ja Dubai), mikä vaikuttaisi hinnan ja kokemuksen puolesta parhaimmalta kombolta.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 7 tammikuun, 2015 - 08:39

Mahtavaa, että varmasti saat tuon onnistumaan :)! Jep, Australia taitaa jäädä tällä kertaa väliin hinnan ja ajan takia, mutta tosiaan tuo Eurooppa + Dubai yhdistelmä voisi olla aika hyvä :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
lena 7 tammikuun, 2015 - 17:22

Jerry! Nyt mulla on kullanarvoinen vinkki tähän probleemaan! 😉

Eli suosittelen UV:n vietossa ehdottomasti Taipeita. Esim Agoda on tehnyt tutkimuksen, jossa Taipein UV rankataan jopa paremmaksi kuin Nykki tai Dubai (sori en löytänyt linkkiä tähän hätään, oon kännykällä). Tsekkaas mun blogista postaus (+video) Taipein pippaloista, oli todella ikimuistoinen juttu. 🙂 Tiiän hyvän spotinkin jossa voi olla piknikillä omien eväiden ja juomien kanssa, kun show alkaa. Tarjolla on ilotulitteiden lisäksi myös laulua, näytöksiä jne. Kokemus ennenkaikkea 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 8 tammikuun, 2015 - 09:38

Kiitos vinkistä :)! Eipä käynyt tuo edes mielessä. Pistetäänpä harkintaan! Pitääkin käydä katsomassa tuo blogipostauksesi, koska se on tainnut mennä ohi huomaamatta :O. Kiitos kommentista :)!

Vastaa
Jenni / Globe Called Home 13 tammikuun, 2015 - 17:18

Mä olen kanssa miettimässä Sydneytä – ensi vuoden helmikuulle. Mutta ajoissa pitää mietintöjen kanssa olla, jos haluaa napata kohteeseen pistelennot bisneksessä, niitä kun ei ole ihan hirveästi saatavilla. Ehkäpä siis maaliskuussa ruvetaan varailemaan matkaa.

Joulun pyhät ajattelin itse viettää vaihteeksi Suomessa, se kun on mulle ulkomaa, ja tänä vuonna ne tuli vietettyä ”kotona” Coloradossa. 😉 Mutta NYCistä pitää sanoa, että onhan se aika klassinen uudenvuoden viettopaikka. Käsittääkseni myös klassisuutensa takia kallis ja täynnä…

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 13 tammikuun, 2015 - 17:59

Varmasti erinomainen ajankohta tuokin :). Tarkoitatko ihan kokonaan pisteillä maksettavia lentoja? Itselläni ei todellakaan riitä pisteet vielä sellaiseen, joten kaikki pitää maksaa tässä vaiheessa pelkällä rahalla (tekee tuosta sitäkin kalliimpaa). Onnea etsintöihin :)!

Varmasti fiiliksesi on aika erilainen, kun tulet Suomeen ulkomaille viettämään uuttavuotta :). Itselläni se ei oikein herätä tunteita x). NYC on aivan varmasti kallis ja täynnä silloin, joten sen takia se on ollut vähän ”huonompi” vaihtoehto, koska se kaupunki ei ole muutenkaan sieltä halvimmasta päästä. Kiitos kommentistasi :)!

Vastaa
Säppä 29 tammikuun, 2015 - 13:14

Lämpöä ja huikeat ilotulitukset löytyy myös Rio de Janeirosta, missä vietin viime vuoden vaihteen 🙂 Mutta eipä nuo muutkaan kyllä huonolta kuulosta! Siskopuoleni vietti jokunen vuosi sitten uuden vuoden Nykissä ja oli vähän pettynyt, koska suurin osa juhlallisuuksita oli yksityisiä bileitä yms ja useat paikat kiinni.. Mutta muutenhan New York on kohteena ihan huikea! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 29 tammikuun, 2015 - 13:31

Rio olisi varmasti upea paikka uutenavuotena :). Jotenkin uskoisin, että saattaisin itsekin pettyä New Yorkiin juuri tuona ajankohtana… varsinkin, jos se olisi ensimmäinen reissu sinne. On kuitenkin hyvä huomio, että tuollahan taidetaan suosia niitä yksityisbileitä aika kovastikin. Kiitos kommentistasi :).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.