Home » Matka loppusuoralla

Matka loppusuoralla

by admin

Konbanwa!

Pitihän se arvata, että tässä käy näin :P. Tarkoitukseni oli kirjoittaa postauksia lähes joka päivä, mutta pitkien seikkailujentäyteisten päivien jälkeen ei ole ollut ensimmäisenä mielessä tietokoneella näpyttely. Tästä syystä postaukset jäivätkin erittäin vähäisiksi. Pahoitteluni siitä. Tästä huolimatta minua ei varsinaisesti haittaa, etten ole tehnyt postauksia, sillä matkabloggaaminen ei saa koskaan mennä varsinaisen matkustamisen ja matkasta nauttimisen edelle. Tästä syystä säästän mieluummin hehkutukset ja matkan muistelut koti-Suomeen, jossa on kiva palata muistoissaan tähän maailman upeimpaan maahan.

Tulin juuri kuumasta, rentouttavasta kylvystä, peseydyin suosikkisuihkusaippuallani (Hiltonin) ja kietouduin muhkeaan kylpytakkiin. Ehkä tällaisen selittäminen ei ole niin ”miehekästä”, mutta ihan sama :P. Nyt kirjoittelen tätä huoneemme työpöydän ääressä ja katselen vieressäni avautuvaa upeaa näkymää: Shinjukun upeita pilvenpiirtäjiä ja niiden lukemattomia valoja, jotka piirtyvät öistä taivasta vasten. Harmi, että meillä on enää huominen aikaa tutkia Tokiota, mutta onneksi paluulento tapahtuu businessluokassa, joten kotiin palaaminen ei ahdista ainakaan siltä osin :).

On outoa ajatella, että Suomessa on nyt pimeää, kylmää ja masentavaa, kun täällä on ollut niin aurinkoista ja lämmintä. Välillä on ollut suorastaan t-paita -kelit. Söimme illallista viime vuonna löytämässämme okonomiyaki-ravintolassa (herkullista!) ja nyt hieman rentoudumme ennen nukkumaanmenoa. Kävimme eilen testaamassa maailmankuulun New York Bar and Grillin Tokion Park Hyattissa (tästä luvassa postausta myöhemmin) ja ne näkymät olivat kyllä henkeäsalpaavat.

Tässä postauksessa ei ole kuvia, sillä kuvien siirtäminen koneelle ja tähän blogiin asti osoittautuivat hieman hankalaksi viime postauksen kokemuksella. Siispä siitäkin syystä säästän kunnon postaukset Suomeen.

PS. Olen itse sellainen, että haluan tietää monesti pieniäkin yksityiskohtia myöten mm. millainen hotelli on, mitä pitää tehdä lentokentällä ennen lentoa, missä lentokenttä lounge on ja mitä ruokaa lennolla on tarjolla. Siispä annankin teille nyt mahdollisuuden kertoa, jos teitä kiinnostaisi esimerkiksi jokin tietty asia tulevasta lennosta, loungesta tai businessluokasta. Voin mahdollisesti ottaa asioista selvää tai kiinnittää huomiota asioihin, joita en yleensä huomaisi :). Esimerkiksi matkabloggaajakaverini Passionate Traveller kertoi etukäteen, että busineksessa jaettavissa lautasliinoissa on nappi hauskana yksityiskohtana, mutta valitettavasti sellaista ei ollut ainakaan meidän lennolla :). Eli nämä asiat voivat olla pieniä juttuja, joista ei löydy tietoa netistä, tai oikeastaan ihan mitä tahansa. Tarjoan tätä mahdollisuutta oman kontrollifriikkiyteni vuoksi, koska tiedän, etten ole ainoa, jota nämä asiat kiinnostavat ;).

EDIT: Kyseessä ei ollutkaan nappi vaan reikä, jonka avulla lautasliinan saa kiinnitettyä esimerkiksi paidan nappiin :P. Kiitos korjauksesta, PT 🙂

You may also like

13 kommenttia

marikaw 29 marraskuun, 2014 - 15:30

Mä en ole kanssa oikeastaan reissuista paikanpäältä postaileva. Ipad mukana vaan mukana ja silla ei ole niin helppo kirjoittaa kun tietokoneelle, joten jos joku yksi kuulumispostaus tulee on se ehkä siinä. 😀

Teiän reissusta kiinnostaa oikeastaan kaikki, en ole koskaan ollut Japanissa eikä se ole koskaan minua hirveästi matkakohteena kiinnostanut, joten ehkä saat japanikuumeen tarttumaan. Ehkä eniten kiinnostaa lentokone ja lentokenttäjutut, mutta ei niistäkään mitään tiettyä, kaikki käy!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 29 marraskuun, 2014 - 15:33

Kiva tietää, etten ole ainoa, jolla tämä reissun päällä postailu ei luonnistu :P.

No nyt ainakin annoit sopivan haasteen! Otankin tehtäväkseni saada sinulle Japanikiinnostuksen, jos sellainen vain on mitenkään mahdollista ;)! Challenge accepted!
Lentokoneesta ja lentokenttäjutuista tulee postauksia jossain vaiheessa takuuvarmasti :). Kiitos kommentistasi ja vastauksestasi kysymykseeni! Mukavaa viikonloppua 😀

Vastaa
Kthetraveller 29 marraskuun, 2014 - 18:10

Heips. Ei nappi vaan napinläpi. Sellainen kiva reikä johon tunkea oman paidan nappi. Oma mies rakasti suorastaan tuota pientä yksityiskohtaa, hän kun sattuu olemaan ns. pukumiehiä. Lentokoneessa kun saattaa epähuomiossa tippua jotain evästä rinnuksille niin on hienoa että lautasliinan saa pistettyä tuohon kaulan alle helposti. Mutta nautipa sinä nyt lomasta ja ihanaa oli lukea kuulumisiasi 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 30 marraskuun, 2014 - 01:48

Ai hittolainen! Tuohan pitääkin korjata tuonne postaukseenkin :P. Anteeksi, muistin väärin :D! Mutten kyllä nähnyt tuota reikääkään :P. Varmasti se on hyödyllinen, jos on sopiva paita päällä, mutta itse matkustan mahdollisimman rennosti Dieselin JoggJeanseissa (farkkujen ja verkkareiden sekoitus?) ja t-paidassa :P. Nautin kyllä tästä viimeisestäkin päivästä täällä, kiitos! Kiva juttu :). Kuulumisia tulee sitten vähän jälkikäteen enemmin ;). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Marimente 29 marraskuun, 2014 - 19:20

Mä oon lähes kokonaan luopunut läppärin raahaamisesta reissun päällä, koska tiedän, että paikan päältä postailu on aika haasteellista rajallisen ajan kanssa, etenkin kun tykkään aina hioa postauksiani viimestä pilkkua myöten. Eri asia sitten, jos olisi kyseessä pitempi, vaikkapa kuukauden mittainen reissu.

Lentoaiheiset postaukset kiinnostaa mua aina ihan yleisesti, ja innolla odotan tulevaa matskua! 🙂

Vastaa
Marimente 29 marraskuun, 2014 - 19:22

Niin ja piti vielä sanomani, että oon samaa mieltä, että matkabloggaaminen ei saisi mennä matkustamisen edelle, ts. ei tehdä asioita vain siksi, että saadaan niistä hyvä juttu blogiin vaan pyritään keskittymään paikan päällä oloon ja tarttua hetkeen 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 30 marraskuun, 2014 - 01:54

Tuo ei ole lainkaan hassumpi idea :)! Itse tykkään kantaa läppäriä mukana, koska sillä on niin helppoa hoitaa kaikki tarvittavat asiat ja katsella leffoja yms. (padia en omista).

Kiva tietää :)! Hyvä, että postaukseni kiinnostavat ;). Hienoa tietää, että olet samaa mieltä siitä, ettei varsinainen bloggaaminen saa tulla lainkaan tielle. Senhän pitää enemmänkin parantaa omaa matkakokemusta kuin huonontaa sitä. Kiitos kommentistasi :)!

Vastaa
Maarit Johanna 30 marraskuun, 2014 - 01:17

Sitä ettei reissun päältä kirjoittele, ei todellakaan tarvitse pahoitella 😀 Keskity siihen että on loistavaa 🙂 Kulutin juuri viimeiset pisarat Peter Thomas Rothia ja nyt piti googlettaa löytyykö sitä netistä tilattavaksi. Pakko 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 30 marraskuun, 2014 - 01:55

Kiva, että olet samaa mieltä :)! Keskityn todellakin :D! Sitä muuten löytyy tilattavaksi niin kuin monia muitakin Hiltonin tuotteita. Itse olen saattanut tunkea matkatavaroiden sekaan yhden… tai kaksi… tai neljä pulloa tuota xD.

Vastaa
Rosita 1 joulukuun, 2014 - 16:19

Onpa hyvä meininki täällä kommenttiboksissa! Kun oon tässä viime aikoina näitä matkablogi+mainostusasioita miettinyt, niin olen yhä enemmän sitä mieltä, että vaikka kuinka ansaitsis käässhiä blogillaan, tällanen hyvä meininki pitäis säilyttää. Siihen kuuluu omasta mielestäni se, että kirjoittaa milloin tahtoo, miten tahtoo ja mitä tahtoo. Blogin ammattimaisuus ei tarkoita pingottamista missään asiassa! Niinku nähdään tästä sun kommenttiboksista. Kaikki, mitä ajattelit kirjottaa meille, kiinnostaa!

Oli hauska nähdä teidät livenä! Hyvää jatkoa blogillesi! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 3 joulukuun, 2014 - 10:51

Kiva juttu, että sinäkin olet tuota mieltä :)! Tämän asian kanssa tulee painittua aina silloin tällöin, koska kirjoitan blogia vapaaehtoisesti, joten sen pitäisi pysyä kivana juttuna, mutta sitten taas toisaalta stressaan siitä, jos en kirjoita pitkään aikaan mitään, koska haluan tuottaa materiaalia lukijoitani varten. Enemmän painotan kuitenkin sitä, että teen tätä omaan tahtiin niin kuin haluan, koska pakkovääntäminen näkyy myös tekstissä nopeasti. Hienoa, että kiinnostaa :)!

Oli todella hauska yhteensattuma, että spottasit nimeni lipusta siinä turvatarkastuksessa :P. Tuli ihan oikeasti todella kiva fiilis, kun ensimmäistä kertaa joku tunnisti minut matkabloggaajana :)! Oli siis tosiaankin kiva nähdä! Hyvää jatkoa myös sinulle ja blogillesi 🙂

Vastaa
Lena / london and beyond 3 joulukuun, 2014 - 12:24

Kiva kuulla kuulumisia Tokiosta! Matkan PITÄÄ mennä bloggaamisen edelle joten ehdottomasti kotona sitten tarinat eetteriin. Itsellä myös vaihtelee tuo hieman, tosin sitten jos bloggaan niin se menee sitten yöunista tms. Kohteessa kun pitää nauttia täysillä:)

PS. Tuolla busineksella on puolensa, istuin juuri 13h yhteen pötköön turreluokassa Hong Kongista Zurichiin ja vaikka suuren osan nukuinkin, niin eipä se herkkua ole. Tosin en suostu vieläkään vähentämään matkojeni määrää ja lentämään vähemmän lentoja busineksessa, joten äkkirikastumista (tai sitä hyväpalkkaista työtä) on odoteltava 😀 businessjuttua odotellessa!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 3 joulukuun, 2014 - 12:33

Hienoa, että kaikki tuntuvat olevan samaa mieltä :). Näiden asioiden kanssa joutuu välillä painimaan, mutta kyllä se matkasta nauttiminen vie voiton ehdottomasti ;). Tunnollinen työntekijä sairastaa lomalla, mutta tunnollinen bloggaaja bloggaa nukkumisen sijaan, niinkö :P?

Kamalaa :O ! En voi kuvitellakaan enää tuollaista lentoa economyssa (en sano tätä mitenkään ylimielisesti). Mutta niinhän se on, että valintoja täytyy aina tehdä enkä yhtään ihmettele, että valitset mieluummin monet lennot economyssa :). Ihan rehellisesti sanottuna se ei ole mitään maailman fiksuinta matkustamista, kun reissaa busineksessa omalla rahalla, mutta minkäs teen, kun olen tällainen jääräpää, joka pitäytyy päätöksessään, kun sellaisen tekee xD. Kiva tietää, että businessjutut kiinnostavat, vaikka eihän se lentokokemus ihan kauheasti ole muuttunut siitä ensimmäisestä postauksestani :P. Kiitos kommentistasi :)!

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.