Home » Luksusta arkeen, juhlaan ja matkoille

Luksusta arkeen, juhlaan ja matkoille

by admin

Yhteistyössä Moët & Chandon

Edessäni olevalle valkoiselle pöytäliinalle asetellaan kristallinkirkas pitkävartinen juomalasi. Tarjoilija näyttää meille huurteisen kylmää pulloa ja avaa sen juhlallisen poksahduksen säestämänä. Vaalean kultainen, kupliva juoma virtaa lasiin, joka täyttyy pienistä helmimäisistä poreista. Ohuet lasit kilahtavat rakastavaisten välillä, jolloin molemmille on selvää, että nyt on aihetta juhlaan. Hyvät naiset ja herrat, saanen esitellä suosikkijuomani, samppanjan.

Samppanjaa Pariisissa Grand Hotel du Palais Royal -hotellissa

Vielä kolmisen vuotta sitten samppanja oli minulle täysin tuntematon juoma. Mielestäni kaikki kuplivat kuohuviinit, samppanjat ja proseccot olivat sitä samaa litkua, josta en välittänyt. Sitä oli pakko juoda jossain juhlissa alkumaljana, mutten voinut ymmärtää, mitä hyvää siinä on. Syitä tähän on monia. Ensinnäkään makuaistini ei vain ollut tarpeeksi kehittynyt, en myöskään yhdistänyt kuohujuomia mihinkään minulle mukaviin/tärkeisiin asioihin, minkä lisäksi meidän suvussamme oltiin totuttu siihen, että alle kympin cava voittaa 50 euron samppanjan. Mutta sitten koin valaistuksen.

Vähän yli kolme vuotta sitten blogini myötä aloin kohdata uudenlaisia ihmisiä, käydä hienommissa tilaisuuksissa ja yöpyä ylellisemmissä hotelleissa. Uskon, että muutos lähti liikkeelle siitä, kun hotellihuoneissa odotti aina silloin tällöin pullollinen sitä ihan oikeaa samppanjaa kuohuviinin sijaan. Aluksi tuo oli yksinkertaisesti erittäin mukava ele, mutta pikkuhiljaa aloin arvostaa myös itse juomaa. Yhtäkkiä samppanja alkoi edustaa mielessäni mielenkiintoisia juhlia, seikkailuita, matkustelua, hienoja hotellihuoneita ja luksusta.

Samppanjaa Wienissä sviitissämme Palais Hansen Kempinski -hotellissa

Viimeistään siinä vaiheessa kun muutin vuoden päästä Helsinkiin, asenteeni samppanjaa kohtaan oli täysin erilainen kuin aiemmin. Siitä oli tullut suosikkijuomani. Suurin syy tähän muutokseen oli tuon juoman assosioiminen hienoihin hetkiin ja asioihin, erityisesti matkailuun. Nykyään nautiskelen samppanjaa erityisesti juhlahetkinä, kuten hääpäivinä ja suurten saavutusten, kuten muuton jälkeen, mutta välillä se on vain tapa tuoda ripaus luksusta arjen keskelle. Tietyllä tavalla samppanjalasillinen on hieno symboli luksusmatkailulle, sillä aina lentokenttäloungeen, hotelliin tai lentokoneeseen mennessäni haluan lasillisen kylmää, laadukasta samppanjaa, jos vain mitenkään mahdollista. Minulle se merkitsee matkan alkamista.

Samppanja oli tietysti osa myös hääkuvauksiamme Hotel Kämpissä – Kuva Ilona Savola Photography

Samppanjaa aamiaisella 37. kerroksessa Tokiossa

Samppanjaa Kovasen limusiinin kyydissä

Haluan ottaa aina tämän kuvan, kun olemme nousseet pilvien yläpuolelle – samppanjaa Finnairin businessluokassa

Samppanjaa on kiva nautiskella yksinkin, mutta se on myös erinomainen juoma läheisten kesken. Siispä kun aloimme suunnitella tulevia tupareitamme Tiian kanssa, olin vahvasti sitä mieltä, että meidän oli tarjottava vähintään alkumaljat. Olen tunnetusti vaativa laadun suhteen, myös juomien kohdalla, joten halusin ehdottomasti tarjota jotain, joka osoittaa vieraillemme, että heitä arvostetaan. Tästä syystä juhlajuomaksemme valikoitui kaikkien tuntema Moët & Chandon–samppanja.

Moët oli sopiva valinta juhliimme monestakin syystä. Ensinnäkin se on laadukas ja raikas juoma, joka sopii hienosti seurusteluun. Lisäksi se on mielestäni helposti lähestyttävämpi kuin jotkut muut suosikkisamppanjoistani, sillä Moëtin makumaailma ei ole liian paahteinen, kirpeä tai vaativa. Siispä tällainen juoma sopii paremmin sellaiselle porukalle, josta kaikki eivät ole välttämättä niin tottuneita samppanjaan, mutta se sopii myös niille, jotka arvostavat laadukasta kuohuvaa.

Sen verran voin sanoa, että vieraat tuntuivat olevan tyytyväisiä, kun meille saapuessaan heille ojennettiin ensimmäiseksi kylmä lasillinen kuplivaa juhlajuomaa. Ja coolerissa olevat pullot olivat jo itsessään juhlallinen koristus, joka osoitti, että nyt kyseessä on astetta tasokkaammat juhlat.

Moët & Chandon tuo minulle ensimmäisenä mieleen sen kerran, kun matkustin erittäin hienon Maybachin kyydissä henkivartijan kuskaamana samalla, kun nautiskelin Moëtiä takapenkillä ystäväni kanssa. Lisäksi muistan erityisen hyvin viime kesän Pariisin matkamme ja hotellihuoneemme parvekkeella nautitun samppanjalasillisen vaimoni kanssa.

Samppanjaa Maybachin kyydissä

Samppanjaa Pariisin kattojen yllä

Valitsen tietyn samppanjan useimmiten sen mukaan, mihin yhdistän sen mielessäni. Moët saa siis jatkossakin edustaa minulle iloisia illanviettoja, romanttisia hetkiä ja erityisesti aikaa hyvien ystävien kanssa. Kiitos siis kaikille, jotka jakoivat näitä hauskoja hetkiä kanssamme tupareissa ja ympäri maailmaa. Kippis!

Samppanjaa kotiparvekkeella

Valitettavasti viranomaisten määräyksestä johtuen en voi sallia alkoholiin liittyvää keskustelua kommenttiosiossa enkä somessa, joten jos kommenttiasi ei julkaista, se on sisältänyt jotain kiellettyä. Pahoittelut tästä, mutta toivottavasti ymmärrät.


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

Kiitokset vaimolleni Tiialle osasta postauksen kuvista. Hänen Instagram-tilinsä löytyy täältä: (@blackpluswhiteisgrey)

You may also like

2 kommenttia

miraorvokki 10 joulukuun, 2017 - 18:44

Mulle tuli paniikki enkä enää tiiä mitä uskallan kommentoida! Tiedät varmasti, mitä haluaisin sanoa, koska makumme on niin samanlainen! :—D Ihana muuten tuo auringonlasku teidän parvekkeelta! Täydellisen vaaleanpunainen.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 joulukuun, 2017 - 19:34

Hahahaha :)! Hyvin kommentoitu ;). Tiedän varmasti, mitä haluaisit sanoa, joten tämä kertoi jo tarpeeksi. Ja kiitos, ollaan huomattu, että tästä näkee aika kivoja auringonlaskuja :)!

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.