Home » Jo 12 vuotta yhdessä

Jo 12 vuotta yhdessä

by Jerry / Pako Arjesta
IMG_8749

Sain Tiialta yllätyksenä lahjaksi Iittalan kuohuviinilasit, jollaiset löytyy Finnairin businessluokastakin :). Arvatkaa tykkäsinkö :D?

Alle kaksi viikkoa sitten juhlimme Tiian kanssa 12 yhteistä vuottamme. On vaikeaa enää edes kuvitella aikaa, jolloin emme tunteneet toisiamme. Tiiasta on tullut vuosien saatossa elämänkumppanini, rakkaani ja paras ystäväni, jonka kanssa jaan elämäni kaikki hetket. Hienointa on se, että voin sanoa ilman epäilyksen häivääkään olevani erittäin onnellisessa parisuhteessa, joka paranee vuosi vuodelta. En olisi sellainen mies, joka nyt olen, ilman Tiiaa, joten halusin tietysti juhlistaa vuosipäiväviikonloppuamme meille sopivalla tavalla – eli syömällä :). Kävimme lauantaina suosikkiravintolassamme Yumessa ja sunnuntaina testasimme yhteistyön tiimoilta Kämpin paljon kehuttua brunssia.

Yume alkaa olla jo tuttu paikka, sillä siellä on tullu käytyä kesänkin aikana jo kolme kertaa (+1 tasting kerta). Voinkin siis sanoa, että se on ehdottomasti suosikkiravintolani, jossa kävisin varmasti viikoittain, jos lompakko kestäisi sen. Yumen ruoka ja miljöö ovat erinomaiset, mutta asiakaspalvelun taso tekee paikasta suosikkini. Tarjoilijat ovat aina todella ystäviä, asiantuntevia ja iloisia, minkä lisäksi on mahtavaa, kun he muistivat meidät jo ensimmäisen vierailun jälkeen. Moni varmasti tietää sen tunteen omista kantapaikoistaan, kun jo sisään astuessa tulee kotoisa olo, koska kaikki tuntevat sinut. Yumessa tulee juuri sellainen fiilis. Asiakaspalvelun taso jaksaa kaikesta huolimatta edelleen yllättää, sillä tarjoilijamme, jota emme olleet tavanneet aiemmin, varmisti heti alkuun ruokavaliomme ja allergiamme. Tarkoitan siis, että hän sanoi tyyliin: ”Teillähän oli nämä ja nämä rajoitukset, eikö niin?” Aikamoista palvelua, kun tuollaiset muistetaan / tiedetään, vaikka tapasimme hänet ensimmäistä kertaa.

Yumekollaasi

Tämänhetkisiä suosikkejani Yumessa ovat Yume Roll -sushirullat ja tietysti aiemminkin hehkuttamani ribsit. Kun kylkeen ottaa vielä lasillisen japanilaista Asahi-olutta ja suosikkivalkkariani Bäumeria, illallinen on katettu. Ravintolan ruoka on vain niin herkullista, ettei siitä saa tarpeekseen. Ainoa miinus tulee suolaisen hintaisista Gin & Toniceista, jotka maksoivat 18€ kappale. Eli en siis ota enää kyseistä juomaa Yumessa, koska 15 euroakin olisi jo aika kova hinta drinkistä, joka ei vaadi kalliita raaka-aineita.

Kämpin brunssista tulee oma postauksensa, mutta sen verran voin sanoa, että brunssien rima nousi nyt aika korkealle. Nyt on enää vaikea kuvitella itseään muille brunsseille tuon jälkeen.

IMG_8756

Menimme sunnuntaina brunssin päätteeksi sulattelemaan jättimäistä ähkyäni kävelemällä ympäri Suomenlinnan saaria. Tämä oli vasta toinen vierailuni Suomenlinnassa ja ensimmäinen vierailu, kun pääsin tutustumaan paikkaan ajan kanssa. Voin sanoa, että tuntui kuin olisi tipahtanut toiseen aikakauteen ja välillä jopa toiseen maahan, kun käveli puutalojen välisiä mukulakivikatuja tai katseli Itämerta korkeilta muureilta.

IMG_8821

Kaiken kaikkiaan vietin ihanan ja rentouttavan viikonlopun ihmisen kanssa, joka on minulle tärkeämpi kuin mikään muu tässä maailmassa :). Monet ovat ihmeissään kuullessaan kuinka pitkään olemme olleet yhdessä, koska olen itse vasta 25-vuotias, mutta rehellisesti sanoen en voisi kuvitellakaan toisenlaista elämää, koska olen niin onnellinen. Jotkut eivät osaa kuvitella sitoutuvansa toiseen ihmiseen koko elämänsä ajaksi jo nuorena, mutta itselleni tämä on parasta, mitä tiedän. Eiköhän sekin jo kerro jotain, kun sanon, etten halua matkustaa lainkaan ilman Tiiaa, vaikka matkustaminen onkin yksi suurimmista intohimoistani. Omien kokemuksieni mukaan en vain saa siitä mitään irti yksin, vaan tarvitsen minulle tärkeän ihmisen jakamaan matkat kanssani. Onneksi olen löytänyt ikuisen matkakumppanini <3.

You may also like

18 kommenttia

lena 25 elokuun, 2015 - 19:07

Onnea vielä tätäkin kautta teille! Tuo 12 vuotta on aivan upea saavutus, paljon onnellisia vuosia lisää teille <3

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 elokuun, 2015 - 19:38

Kiitos paljon, Leena :)! Niitä tulee aivan varmasti lukematon määrä :D. Sitä samaa myös teille!

Vastaa
Maarit Johanna 25 elokuun, 2015 - 19:26

Eipä taas muuta kuin, että täydelliseltä näyttää! Hitto vie kun tuo Yume on kummitellut mielessä jo kauan, mutta ikinä ei ole aikaa käydä testaamassa 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 elokuun, 2015 - 19:40

Kiitos, sitä se oli! Kannattaa tehdä sille aikaa joku kerta, jotta pääset maistelemaan taivaallisia ruokia :). Jos tykkäsit siitä sushista Islannissa (en muista ravintolan nimeä) niin tykkään takuuvarmasti myös Yumesta ;). Kannattaa vaan varmistaa, että paikka on auki, koska su – ma se on kiinni ja esimerkiksi joulun paikkeilla ravintola on ilmeisesti kiinni kokonaisen kuukauden (sinne meni ne jouluribsi-ideat 😛 ).

Vastaa
Kthetraveller 25 elokuun, 2015 - 20:08

Oh wow. 12 vuotta on kunnioitettava saavutus monelta, mutta ymmärrän sinua. Itse olen ollut mieheni kanssa yhdessä jo yli 17 vuotta, mutta olemme todella rakastuneita edelleen. Mieheni ei ole ainoastaan sielunkumppanini, rakastettuni, vaan myös paras ystäväni, jonka kanssa on vaan niin pirskatin hyvä olla. Mutta jösses, jos nyt nopeasti lasken niin olet ollut Tiian kanssa yhdessä 13-vuotiaasta saakka. Se on jo melkoista 🙂 Anyway, myöhäiset vuosipäiväonnittelut!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 elokuun, 2015 - 20:23

Kiitos paljon :). Mielestäni teillä vaikuttaa olevan mahtava suhde, kuten olen jo aiemminkin sanonut! Hienoa, että pidätte ”kipinää” yllä eikä avioliitto ole jäänyt arjen jalkoihin. 17 vuotta on pitkä aika, mutta onneksi se on teille vasta alkua :). Jep, tavattiin Tiian kanssa vähän ennen kuin täytin 14, eli aika nuorena tämä suhde alkoi :P. Kiitos kovasti, K :)!

Vastaa
Sofia / Liikkeellä 25 elokuun, 2015 - 20:37

Kovasti onnea vuosipäivän johdosta! Ihanaa, että vaikka 12 vuotta on kulunut voi tuntea että aina vaan paranee 🙂 Nauttikaa tulevista vuosista 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 elokuun, 2015 - 21:40

Kiitos paljon, Sofia :)! Niinpä, life is great :D. Nautitaan varmasti!

Vastaa
Panu / Panun matkat 25 elokuun, 2015 - 21:02

Vau, onnea! Upeaa, että noin nuorena aloitettu suhde on kestänyt.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 elokuun, 2015 - 21:40

Kiitos, Panu :). Niin meistäkin :). Harvoin nuori suhde kestää alun yli, mutta onneksi poikkeuksiakin on :P.

Vastaa
Panu / Panun matkat 25 elokuun, 2015 - 21:02

Vau, onnea! Upeaa, että noin nuorena aloitettu suhde on kestänyt. Pystyn samastumaan. Olen ollut vaimoni kanssa 13 vuotta, joista kolme naimisissa.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 elokuun, 2015 - 21:41

Tekin olette olleet kyllä pitkään yhdessä :)! Onnea siis teillekin! Pitkät suhteet ovat parhaita :D.

Vastaa
alex 25 elokuun, 2015 - 22:46

Onnea vuosipäivän johdosta & toivottavasti monta onnellista vuotta tästäkin eteenpäin! Ihminen voi olla onnellinen, jos saa jakaa elämänsä toisen ihmisen kanssa, joka on sekä rakkain ihminen, paras ystävä ja sielunkumppani.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 elokuun, 2015 - 07:35

Kiitos, Alex :)! Aivan varmasti on lukematon määrä onnellisia vuosia edessäpäin! Tuo on täysin totta ja hyvin sanottu :).

Vastaa
Marimente 25 elokuun, 2015 - 23:46

Vau, onnea hurjasti minunkin puolesta! Postauksestasi huokuu syvä onnellisuus 🙂

P.S. Pakko mainita, että kävin ihka ekan kerran elämässäni sushiravintolassa, jonka Venetsian toimipisteen avajaisiin meidät kutsuttiin viime viikolla. Paikalla oli japanilaisia niin tarjoilijoiden kuin kokkienkin suhteen, ja kokemus oli kaikenkaikkiaan raakaa kalaa vierastavalle positiivinen yllätys! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 elokuun, 2015 - 07:37

Kiitos, Mari :)! Hienoa, että fiilikset välittyivät postauksen kautta :D.

Se oli varmasti sitäkin suurempi yllätys, kun (jos?) huomasit, ettei sushi tarkoitakaan raakaa kalaa ;). Monet niistä ovat esimerkiksi kasvisversioita. Toivottavasti tykkäsit ja uskallat kokeilla jatkossakin :). Sushi on ”aquired taste”, eli varsinkin nori (merilevä) vaatii yleensä totuttelua ennen kuin siitä alkaa tykätä.

Vastaa
Jenna 26 elokuun, 2015 - 07:32

Onnea onnea!! 12 vuotta on pitkä aika. Hienoa, että noin nuorena alkanut suhde on kestänyt. Mut kaiken se kestää, eikös se niin mene 🙂 Yume on vielä testaamatta!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 elokuun, 2015 - 07:38

Kiitos kiitos :)! Niinhän se tosiaan menee ;).
Ja kannattaa käydä testaamassa Yume, kun saat siihen mahdollisuuden jossain vaiheessa :).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.