Home » Suunnitelmia… aivan mielettömän hyviä sellaisia.

Suunnitelmia… aivan mielettömän hyviä sellaisia.

by admin

Pako Arjesta Shinjuku

En muista milloin viimeksi minulla olisi ollut yhtä hyvä olo kuin näiden parin viime päivän aikana :). Olin taas pari viikkoa sitten vaipunut epätoivoon, koska työmäärä ei vain suostunut kasvamaan. Sitten viime viikon loppupuolella sain niin ison tilauksen, että työskentelin aamusta yöhön (15-18h/pvä) lauantaista keskiviikkoon. Tällaiselle ”työnarkomaanille” tuollainen määrä saa aikaiseksi mahtavan fiiliksen. Erityisesti siksi, että työ = rahaa, joten aloin taas herätellä toiveita siitä mahdollisesta Japanin matkasta. Tämän vuoden aikana olen menettänyt ja taas löytänyt toivoni tämän suhteen jo monta kertaa. Oikeastaan jo päätimme Tiian kanssa viime kuussa, että lähdemme Japaniin vasta huhtikuussa, mutta tilanteet muuttuvat.

Nimittäin torstain 2,5 tunnin bisnespuhelu USA:han vahvisti sen, mitä olen tavoitellut jo vuoden verran. Raivasin tieni aivan mielettömän hienon amerikkalaisen tuotteen maahantuojaksi :)! Sopimuksia ei ole vielä tehty eikä kaikkea ole selvitetty, joten mikään ei ole täysin varmaa, mutta se on jo jättimäinen saavutus, että olen päässyt tähän pisteeseen. Näillä näkymin perustan uuden yrityksen ensi tammikuussa ja pääsen vihdoin tekemään sellaista työtä, jonka suhteen olen intohimoinen ja aivan tajuttoman innoissani! Miltäköhän tuntuu, kun aloittaa työpäivän oikeasti mielellään? Ja mikä parasta, kyseinen tuote on suunnattu mm. matkailijoille, joten pääsen luomaan entistä enemmän verkostoja tämän rakastamani alan sisällä.

Uuden yrityksen mahdollisuus on vaikuttanut myös tähän matkustusasiaan. Nimittäin tiedän, ettei minulla ole aikaa lähteä huhtikuussa yhtään minnekään, jos uusi yritykseni on perustettu pari kuukautta aiemmin. Siispä nyt kahden seuraavan viikon sisällä minun on päätettävä lähdemmekö matkalle jo marraskuussa vai ”sitten joskus tulevaisuudessa”. Olen unelmoinut tästä matkasta siitä asti, kun noin vuosi sitten palasimme Japanista, joten lähtisin matkaan vaikka heti, jos rahat olisivat kasassa. Siispä seuraavat kaksi viikkoa teen töitä vaikka 24/7, jos se vain tarkoittaa, että pystymme lähtemään sittenkin vielä tänä vuonna suosikkimaahani :). Yleensä suunnittelen tällaiset matkat lähes vuotta etukäteen, joten nyt olisi todella outoa lähteä kuukauden varoitusajalla. Nyt kaikki peukut pystyyn, että saamme sopivat matkatarjoukset ja rahat kasaan, jotta matka voi alkaa :P!

Rahallisesti olisi tietysti järkevää säästää matkarahat, mutta tiedän saavani korvaamattoman arvokasta motivaatiota, energiaa ja myös selvästi parempia ideoita yrityksen suhteen, jos lähden matkalle. Tuntuu, että matkan jälkeen voisin aloittaa puhtaalta pöydältä ja keskittyä täysillä uuteen yritystoimintaani. Yritän sanoa itselleni, että elämä on nyt eikä huomista voi ennustaa, joten on parasta toimia niin, että on itse mahdollisimman onnellinen juuri nyt.

Miten on, ottaisitteko itse mieluummin rahallisen riskin ja lähtisitte itsellenne tärkeälle matkalle vai pelaisitteko varman päälle säästämällä rahat ja odottamalla kärsivällisesti parempaa aikaa?

Pako Arjesta Roncato

You may also like

27 kommenttia

Jumalan keihäs 28 syyskuun, 2014 - 11:15

Elät tänään. Elät nyt.
Huomisesta ei voi koskaan olla liian varma. :3

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 syyskuun, 2014 - 11:31

Hyvin sanottu. Näin ajattelin itsekin :). Kiitos kommentista!

Vastaa
marikaw 28 syyskuun, 2014 - 12:36

Ehdottomasti lähteminen heti!

Luin Mondosta kerran jonkun henkilön matkailumoton: ”Päätä rohkeasti, että lähdet ja aseta aikataulu. Raha löytyy jotenkin jostain, jos motiivisi on tarpeeksi vahva.” Olen niin samaa mieltä, ja jos alat vaan miettimään rahaa, niin ei ole koskaan varaa lähteä.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 syyskuun, 2014 - 14:17

Tuo on hienosti sanottu! Olet ihan oikeassa :). Muutenhan tuo pitää yleensä paikkansa, mutta kahdessa viikossa on hankalaa löytää ne rahat xD. Mutta teen parhaani. Ajattelen tavallaan, että saan tarpeeksi töitä tällä aikavälillä, jos ”niin on tarkoitettu” :). Kiitos kommentistasi! Hyvä, että täältä yhteisöstä saa niitä kannustavia kommentteja tähän matkusteluun 😉

Vastaa
Maarit Johanna 28 syyskuun, 2014 - 12:40

Nautit varmasti huhtikuussa työskentelystä uudessa firmassasi, mutta jos et lähde sinne Tokioon nyt, se jää varmasti jäytämään. Ja sen verran blogia lukeneena, olen ehkä jo hoksannut että se olis sulle ISO juttu :))

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 syyskuun, 2014 - 14:18

Olet ihan oikeassa! Tiedän, että se on juurikin noin, joten sen takia tätä niin kovasti harkitsenkin :). Se on saattanut olla luettavissa rivien välistä, että Tokio on ”ihan kiva paikka” :D. Kiitos kommentista!

Vastaa
sandra 28 syyskuun, 2014 - 13:56

Onnea!! Toivottavasti päästään kuulemaan pian lisää yrityskuvioista :). Lähtisin nyt. Itse tinkisin jostain asioista, jotka itselleni eivät ole niin merkityksellisiä. Valitsisin esimerkiksi edullisen hotellin matkan ajaksi ja säästäisin siten.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 syyskuun, 2014 - 14:20

Kiitos :)! Aivan varmasti kuulette! Ja pyydän kyllä aikanaan matkabloggaajia testaamaan tuotetta, koska heille (meille) tämä sopii erityisen hyvin. Itse asiassa olet ihan oikeassa tuossa tinkimisessä, sillä laskin juuri tarkoituksella tämän kuun kulut (kuitit kaikesta) ja katsoin, mistä voin luopua seuraavan kuukauden ajaksi. Hotelli ja lentojutuissa voisi säästää todella suuren summan, mutta olen matkailijana sellainen, etten halua itse matkassa tinkiä mistään, joten hoidan sen säästämisen mieluummin arjessa :). Kiitos kommentistasi, Sandra!

Vastaa
Panu / Panun matkat 28 syyskuun, 2014 - 14:40

Onneksi olkoon uusista bisneskuvioista! Kuulostaa erittäin hyvältä.

Ja ehdottomasti reissuun nyt – vaikka taloudellisesti tulisikin vähän takkiin 😉 Oma elämänasenteeni on nykyään hyvin vahvasti tartu hetkeen -tyylinen, ja sijassasi en empisi hetkeäkään reissuun lähtöä. Tulevaisuus on sen verran arvaamaton, että sellaista ei kannata lykätä, minkä voi tehdä heti!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 syyskuun, 2014 - 16:47

Kiitos, Panu :). En voisi olla enempää innoissani tästä! Sinnikkyys palkitaan, ei voi muuta sanoa.

Todella hyvin sanottu :). Kiitos mielipiteestäsi. Tulevaisuuden arvaamattomuus vaikuttaa tässä tapauksessa molempiin suuntiin. Arvaamattomuuden takia pitäisi olla rahaa säästössä, mutta toisaalta pitäisi tehdä sitä, mikä tekee onnelliseksi juuri nyt. Valintoja valintoja :). Mutta sinulla on kyllä hieno asenne! Ehkä pitää ottaa tästä oppia 🙂

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta 28 syyskuun, 2014 - 17:25

Huippujuttu! Aina ihana kuulla positiivisa uutisia, niistä tulee itsellekin hyvä mieli ja motivaatiota 🙂 Ja Japanin matka kuulostaa myös aivan unelmalta. Minä suunnittelen aina kaikki hyvissä ajoin myös, mm. juuri nyt on suunnittelussa koko ensi vuoden lomat ja lomasuunnitelmat on jo tammikuulle (Suomeen!), helmikuulle ja heinäkuulle 😀 Pomo vain pyörittelee päätää, kun olen hieman muita edellä tässä lomasuunnittelussa 😉

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 syyskuun, 2014 - 17:34

Kiitos :)! Mahtavaa, jos pystyin levittämään tätä positiivisuutta myös sinnepäin. Viime vuoden ensimmäinen reissu Japaniin oli suuri unelmani, joten tavallaan luulisi, että se unelma on nyt ”toteutettu”, mutta jotenkin se maa voitti minut vielä enemmän puolelleen, joten seuraavakin matka on aivan mielettömän suuri unelma :D. Aika hyvin olet saanut nuo omasi jo suunniteltua ;). Tykkään suunnitelmallisuudesta, mutta ei kyllä haittaa, jos tällä kertaa lähdetäänkin ”spontaanisti”, koska tavallaanhan kaikki on jo valmiiksi suunniteltu aikoja sitten. Nyt vain tulee yllätyksenä, jos lähdemmekin jo :). Mutta parempihan se on olla muita edellä pomonkin mielestä ;). Kiitos hyväntuulisesta kommentistasi, Annika :)!

Vastaa
ulla50 28 syyskuun, 2014 - 18:53

Ihana lukea tällaista postausta, joka on täynnä jännitystä, mahdollisuuksia, unelmia. Niinku tiedät mekin ollaan päädytty taklaamaan epävarmuutta reissuilla ja toistaiseksi on ainakin kannattanut =) Varmasti päädyt tekemään oikeat ratkaisut mihin sitten päädytkin. Jotenkin elämä menee niin. Ihan upee juttu tuo tuleva yrityskuvio! Toivon sille kovasti myötäisiä tuulia matkaan =) Ja toivon, että pääset Japaniin! =)

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 syyskuun, 2014 - 18:58

Kiitos, Ulla :). Samoin on niin kivaa lukea aina näitä positiivisia kommenttejasi :)! Pakko myöntää, että tällainen tunne on aika mahtava. Tiedän kyllä ja se onkin mahtavaa, että teillä on tuollainen asenne! Tuo onkin mielenkiintoinen tapa ilmaista tämä… taklaa epävarmuus matkalla ;). I like the sound of that. Kiitos luotosta, toivon todellakin, että päätös on oikea, mutta ovathan nuo riskipäätökseni ennenkin osuneet kohdalleen.
Yritysjutusta olen todellakin niin innoissani. Suorastaan unelma on toteutumassa! Kiitos toivotuksista ja mukavasta kommentistasi :). Toivon todellakin, että pääsemme Japaniin, sillä nyt on aivan tajuton matkakuume koko ajan!

Vastaa
Veera Bianca 28 syyskuun, 2014 - 19:03

Hienoa, että on edessä mielenkiintoisia juttuja! Sun omistautuminen työlle on ihailtavaa, toivottavasti kaikki menee siispä näiden suunnitelmien mukaan! 🙂

Se mitä reissaamiseen tulee, aina on parempi lähteä. Itse olen reissannut elämäni aikan vaikka velaksi ja kärsin tästä nyt jälkikäteen, mutta siitäkin huolimatta jokainen reissu on ollut tekemisen arvoinen.

Huom* velaksi en tietenkään suosittele reissaamista, mutta omalla kohdallani olen kuitenkin onnellinen, että yksikään reissu ei ole jäänyt tekemättä 😉

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 syyskuun, 2014 - 19:19

Kiitos kovasti, Veera :). Todella kivasti sanottu! Toivon itsekin, että kaikki todellakin menee suunnitelmien mukaan :).

Tuo on arvokas mielipide erityisesti siksi, että ”kärsit siitä nyt jälkikäteen”, mutta siitä huolimatta olet sitä mieltä, että se on kannattavaa. Se on täysin totta, että reissut tuntuvat kyllä aina olevan sen arvoisia. Vaikken velaksi itse aiokaan matkustaa niin silti tuo oli todella hyvä pointti :). Kiitos kommentistasi! Asetin itselleni tietyn euromääräisen tavoitteen seuraavalle kahdelle viikolle. Jos se täyttyy niin lähdemme melko varmasti. Muussa tapauksessa en tiedä.

Vastaa
Kthetraveller 28 syyskuun, 2014 - 21:52

Mahtavan kuuloista Jerry, onnittelut! Niinkuin kaikki muutkin, olen sitä mieltä että ei muuta kuin Tokioon vielä tän vuoden puolella. Ja samanlainen ajatusmaailma sinulla on kuin meilläkin Me säästämme arjen asioissa niin paljon kuin vain voimme jotta voisimme tehdä sellaisia matkoja joista me nautimme. Me emme tosiaankaan nauttisi jos tekisimme liian isoja myönnytyksiä esim. hotelleissa. Tsemppiä siis sen oikean hotellin ja lennon varaamiseen, toivottavasti saatte Business-liput miellyttävään hintaan 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 syyskuun, 2014 - 22:13

Kiitos kovasti :)! Kiva, että sinäkin olet tuota mieltä. Olemme tosiaan samanlaisia, sillä en missään nimessä halua tehdä myönnytystä yhdestä matkan tärkeimmästä osasta, nimittäin siitä, että pääsemme suosikkihotelliimme Hiltoniin :D. Kiitos, toivon todellakin, että saamme nuo kaikki hyvään hintaan. Kiitos kommentistasi :).

Vastaa
Sofia 29 syyskuun, 2014 - 22:31

Meidän taloudessa on menty pitkään niin, että reissuja suunnitellaan tiheään tahtiin ja niiden rahoittaminen on aina mennyt ykköseksi säästöjen sijaan, vaikka vain toinen onkin töissä. Matkailu on niin suuri henkireikä, että kummasti aina sen voimalla jaksaa arjen haasteet paremmin. Oma matkablogimme löytyy täältä: http://project4ever.blogspot.fi/

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 29 syyskuun, 2014 - 22:50

Itse yritän löytää jonkinlaisen tasapainon noiden asioiden välillä, mutta kyllä ehdottomasti suurin osa rahoista menee matkustamiseen :). Se on ihan totta, että matkailu vain auttaa jaksamaan arjen keskellä aivan uskomattomalla tavalla. Jotenkin pelkkä matkan ajattelukin tuntuu tekevän sen osittain :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
ottoizakaya 30 syyskuun, 2014 - 08:58

Ensinnäkin ihan mielettömästi onnea! Ite oon riskinottaja tyyppiä joten lähde!! Toisinaan omaakin niskaa kutittaa, että pitäisi vetää enemmän varmanpäälle mutta ilman riskejä ja spontanisuutta ei kanna pitemmän päälle. Elämä alkaa oman mukavuusalueen ulkopuolelta! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 30 syyskuun, 2014 - 10:45

Kiitos paljon, Otto :)! Tuo on niin totta, että elämä alkaa oman mukavuusalueen ulkopuolella! Allekirjoitan tuon täysin. Ilmeisesti nuo riskit ovat kannattaneet sinunkin kohdallasi, joten se rohkaisee minuakin ottamaan riskin, kun voi katsoa esimerkkiä :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Arja / Haavematkoja 2 lokakuun, 2014 - 19:10

Pitää heittää kommentti, koska minulle tämä on aina ajankohtainen kysymys ja siihen on aina sama vastaus – ehdottomasti kannattaa lähteä! Minä olen ystävien ja perheen kesken se tyyppi, joka on keskituloiseksi ihmiseksi kummallisen usein matkalla ja jolla on aina rahat lopussa. Mutta niin kauan kun reissaamista ei tee hirveän pitkäaikaiseksi velaksi, on se minusta aivan ehdottomasti oikea valinta 🙂 Toivottavasti pääsette matkaan!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 2 lokakuun, 2014 - 19:21

Kiitos, että päätit kommentoida, Arja :). Jostain kumman syystä joillain ihmisillä vain aina riittää rahat matkailuun, vaikka ulkopuoliset eivät sitä ymmärrä :P. Taidat olla juuri sellainen :). Tuo on erinomainen mielipide ja näkökulma. Tuntuu jotenkin, että matkabloggaajaporukka taitaa olla samanhenkistä tämän suhteen. Nyt alkaa kovasti näyttää siltä, että matka onnistuu, mutta huominen / alkuviikko on vielä jännityksen aikaa ;). Kiitos, toivottavasti todellakin pääsemme!

Vastaa
Lotta Watia | Unagidon 3 lokakuun, 2014 - 18:11

Aina on elämä ihanaa, kun on jännittäviä juttuja, mitä odottaa! Haaveilu ja tulevaisuuden unelmat on ihan parasta.

Mitä Japaniin tulee – kannatan minäkin sitä lähtemistä! Muuten se harmittaa. Turha jäädä mietiskelemään ”mitä jos oltaiskin vaan lähdetty”. Parempi sitten muistella jälkeen päin että ”olipa ihanaa, kun lähdettiin!”

Onnea vielä noista businesskuvioista! (-:

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 3 lokakuun, 2014 - 18:38

Tuo on niin totta :)! Ilman tavoitteet, haaveet ja unelmat on pakollisia!

Kiitos mielipiteestäsi :). Olet aivan oikeassa ja jotenkin laitoit tuon niin hyvin ”olipa ihanaa, kun lähdettiin!” :D. Olipa tilanne mikä tahansa kotiintullessa niin silti tuota ei varmasti kadu.

Kiitos paljon, Lotta :)!

Vastaa
I Left My Heart In TOKYO! Unelmista totta! 6 lokakuun, 2014 - 21:58

[…] nyt menin toimimaan juuri niin kuin kaikki kehottivat aiemmassa postauksessani. Varasin nimittäin tänään itselleni ja avovaimolleni unelmiemme matkan Tokioon :)! Kyllähän […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.