Home » Helsinki-fiilistelyä

Helsinki-fiilistelyä

by admin
*kello saatu yhteistyönä Keskisen Kellolta ja Perkko Oy:ltä

*kello saatu yhteistyönä Keskisen Kellolta ja Perkko Oy:ltä

Viime postauksessani hehkutin pienesti sitä kuinka innoissani olen Helsingissä asumisesta. Tähän pari vastasikin, että kyllä se hymy vielä hyytyy ;). Totta kai tämä ”alkuihastus” häipyy jossain vaiheessa, mutta jotenkin tuntuu siltä, että Helsinki on minun paikkani. Vietin eilen mukavan illan kaverini O:n ja Panun matkojen Panun kanssa Groteskin cocktailien äärellä. Olen niin kovasti kaivannut aina kunnon cocktailbaaria, jossa saa laadukkaita juomia ja erinomaista palvelua. Onnekseni löysin sellaisen paikan jo ensimmäisen kerran, kun lähdin viettämään iltaa Helsingissä. Jos ette ole vielä itse testanneet Groteskin baaripuolta, käykää ihmeessä kokeilemassa! Erityisesti alkuillasta viikonloppuna ja arki-iltoina baarissa on mukavan rauhallista, jolloin jää aikaa jutella baarimikkojen kanssa ja kuunnella heidän asiantuntevia kertomuksiaan cocktaileista ja niiden ainesosista. Mielestäni on mahtavaa istua baaritiskin ääressä ja oppia samalla juomien tekemisestä, kun siemailee herkullisia luomuksia.

Caramel Frappucino sen olla pitää ;).

Caramel Frappucino sen olla pitää ;).

Voin sanoa, että nyt on melko hyvä fiilis. Oli mahtava tunne käydä rentoutumassa omassa saunassa ja lähteä sen jälkeen tallaamaan aurinkoisen Helsingin katuja. Menin Starbucksiin, nappasin suosikkijuomani ja vain istuskelin auringonpaisteessa katsellen maailman menoa… ja hienoja autoja tietysti :P. Kun Tiia pääsi töistä, suuntasimme Groteskin ravintolan puolelle syömään päivällistä. Pakko sanoa, että Waguy-nauta ja valitsemani lisukkeet olivat mielettömän herkullisia. Tietysti 90€ päivällinen ei ole siitä halvimmasta päästä eikä tuollaisia viitsi syödä ihan joka päivä, mutta oli se sen arvoista. Pitäähän sitä nyt nautiskella Helsingin tarjonnasta :).

Ei paras kuva, mutta erinomainen maku!

Ei paras kuva, mutta erinomainen maku!

Grotesk 2

Nyt on vuorossa Rieslingin korkkaaminen ja rauhallinen koti-ilta katsellen The Big Bang Theorya. Toivottavasti teilläkin on mukava viikonloppu :D. Ja muistakaahan huomenna onnitella äitejänne! Hauskaa illanjatkoa kaikille!

You may also like

16 kommenttia

Ulla 9 toukokuun, 2015 - 20:07

Mää fiilistelen vieläkin Helsinkiä vähän väliä, vaikka ollaan asuttu täällä jo 3,5 vuotta =) Kunhan nää koulukiireet vähän hellittää, pitää fiilistellä Helsinkiä yhdessä =) Mää oon kerran käyny siellä Groteskin baarissa ja mieleen jäi hienot cocktailit ja hyvä palvelu. Loistavan kantapaikan oot siis löytänyt! Tuo on muuten niin tärkeetä löytää oma kantapaikka kun muuttaa uuteen kaupunkiin. Mulla se oli meidän vieressä ollut jogurttijäätelöbaari Yobot, jonka amerikkalaisen pitäjän kans meillä synkkas hyvin. Valitettavasti hän sitten kuoli 🙁 Nykyään käydään joka viikko hakeen ruokaa nepalilaisesta paikasta ja paikan pitäjistä on tullut vähän niinku ystäviä 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 toukokuun, 2015 - 09:54

Hienoa, ettei ”alkuhuuma” ole laantunut mihinkään :). Muistankin, kun kerroit ennen muuttoamme kuinka mahtava paikka Helsinki sinusta on! Ehdottomasti lähdetään fiilistelemään sitten, kun sinäkin ehdit :)! Ehkä voit näyttää jonkin hyvän jenkkipaikan tai jotain :D. Groteski on mahtava paikka. On niin hauskaa, kun baarimikot tietävät minut jo nimeltä ja tunnen kuuluvani kalustoon x). En muuten ajatellutaan sitä kuinka tärkeää kantapaikkojen löytäminen on uudessa kaupungissa, mutta olet täysin oikeassa. Sehän on valtavan tärkeää sopeutumisen kannalta. Todella ikävä juttu, että kävi noin :/. Varmasti oli kova paikka, kun olitte kuitenkin hyvissä väleissä.

On kivaa löytää tuollainen vakkariruokapaikka :). Nepalilainen taitaa olla hyvää, vai? Meillä on tuossa viereisessä talossa nepalilainen ravintola, mutten ole vielä uskaltanut testata itselleni täysin tuntematonta ruokaa :P.

Vastaa
ulla50 10 toukokuun, 2015 - 23:24

Tehtiin viime kesänä mahtava kahvilakierros pyörillä, kun oli nätti päivä. Helsinki anto kyllä ihan parastaan! Saman vois uusia tänä kesänä =)

Joo sen naapuriyrittäjän pois meno oli yllättävän kova isku, kun hän oli kuitenkin nuori ihminen. Moni kanta-asiakas ei oikein enää pystynyt käymään siellä ja paikka jouduttiin nyt valitettavasti lopettamaan. Mutta joo nepalilainen on tosi hyvää! =) Jos tykkää intialaisesta, niin se on aika samaa settiä.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 toukokuun, 2015 - 08:51

Liittyikö tuohon kahvilakierrokseen myös se, että katselitte ”amerikkalaisia” paikkoja? Muistan nimittäin lukeneeni blogista jonkinlaisen jutun :). Tuo kuulostaa kyllä hauskalta idealta!

Ymmärrän, että monikaan ei enää kyennyt menemään sinne sen jälkeen.

Intialaistakin tulee syötyä aika harvoin, mutta pitää kai antaa nepalilaiselle jossain vaiheessa mahdollisuus :).

Vastaa
Jenni / Globe Called Home 9 toukokuun, 2015 - 20:50

”Kyllä se hymy vielä hyytyy”… no höh, miksi muka pitäisi hyytyä. 🙂 En mä ole kyllästynyt Helsinkiin noin 25 asuinvuoden jälkeen, ja nyt poissaollessa kaipaan sinne takaisin!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 toukokuun, 2015 - 09:55

No niinpä :)! Kukaan ei siis tarkoittanut tuota pahalla vaan enemmänkin hieman leikkimielisesti, mutta itse en halua ajatella edes noin, koska pyrin olemaan aina positiivisella asenteella :P. Kiva tietää, että tykkäät Helsingistä noin kovasti, että kaipaisit takaisin. Se kertoo jo paljon!

Vastaa
Annika / Britannika 9 toukokuun, 2015 - 22:24

Ei Helsingissä asumiseen koskaan hyydy hymy, se on ihan huippupaikka! Mulla alkaa olla jo vähän ikävä sitä kaupunkia kun ennen tottui että kävi siellä joka kolmas viikko ja nyt ei ookaan enää säännöllisiä duunireissuja sinnepäin.. 🙁 Välillä sitä alkaa miettiä ihan tosissaankin takaisinmuuttoa…jos vielä sais ton toisen puoliskon ylipuhuttua niinkin radikaaliin muuttosunnitelmaan 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 toukokuun, 2015 - 09:57

Hienoa tietää, että olet tuota mieltä :)! Todella harvoin kuulee ulkosuomalaisilta, että kaipaa takaisin Suomeen ihan oikeasti eikä vain sillä tavalla, että on vähän koti-ikävä. Tervetuloa tänne vain :)! Nyt vaaditaan vain suostuttelutaitoja, että saat toisenkin mukaan :P.

Vastaa
Sandra 10 toukokuun, 2015 - 02:23

Mukavan arkinen postaus. Hienoa, etta osaat nautiskella pienistakin asioista. Itsekin valilla ihan fiiliksissa vain vaikka hyvasta kahvista tai jostain ihan pienesta jutusta. Niista se elama koostuu!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 toukokuun, 2015 - 09:59

Kiva, että tykkäsit, Sandra :). Mahtavasti sanottu, sillä niistähän se elämä tosiaankin koostuu! Elämä ei koostu suurista kohokohdista vaan juurikin pienistä ilon aiheista :). Hienoa, että sinäkin nautit tuollaisista asioista. On helppo huomata, että pienistä asioista nauttiminen vaatii oikeanlaisen asenteen ja ”mind setin”, koska tuollaiset asiat on helppo sivuuttaa ihan huomaamatta. Mukavaa viikonloppua sinne :)!

Vastaa
Lotta Watia | Unagidon 10 toukokuun, 2015 - 11:47

Kuulostaa rennolta! En ole koskaan asunut Helsingissä, mutta siellä on aina ollut kiva käydä. Ehkä joskus voisi olla mukavaa koittaa hetki asua sielläkin. Tampereellakin haluaisin vielä joskus asua. Mulla on onneksi sellainen työ, että ei ole niin väliä missä asuu, niin voipi jossain vaiheessa hetkeksikin muutaa. Toisaalta muutaminen itsessään on kyllä kauhee duuni… 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 toukokuun, 2015 - 11:55

Sitä se tosiaankin oli :). Itsekin olen tykännyt aina Helsingissä käymisestä, mutta meni pitkään ennen kuin osasin kuvitella, että täällä olisi kiva asua. Nyt kuitenkin tiedän, että tämä on se minun paikkani. Suosittelen siis lämpimästi testaamaan joskus, koska noin vapaan työn takia sen ei pitäisi olla ongelma :). Ja lennollekin on helpompi mennä! Tamperekin on varmasti kiinnostava paikka, joten mikset kokeilisi molempia ;). Mutta se on totta, muuttaminen on itsessään ihan mielettömän stressaavaa ja rankkaa. Ei kiitos sitä rumbaa moneen vuoteen.

Vastaa
Sofia / Liikkeellä 13 toukokuun, 2015 - 14:19

Itse fiilistelen Helsinkiä lähinnä just turistina, mutta aina siellä on yhtä ihanaa vierailla – mukavaa, että viihdyt uudessa kotikaupungissa niin hyvin! Heitin sulle muuten Liebster blogi awarding ja sarjan kysymyksiä 🙂 http://www.liikkeella.com/blog/2015/5/6/liebster-award

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 13 toukokuun, 2015 - 14:24

Helsinki on kyllä mahtava paikka erityisesti turistina :). Toivottavasti voi pitää siitä fiiliksestä kiinni, vaikka asuukin täällä :P. Kiitos, se on tosiaankin mukavaa, että täällä viihtyy niin hyvin! Kiitos tuosta, käynpä katsomassa, mistä on kyse 🙂

Vastaa
Jael 17 toukokuun, 2015 - 09:49

Kesän lähestyessä alan kaipaamaan Helsinkiä,talvella vähemmän.Kun sinne tulee harvemmin niin se entinen lapsuus-ja asuinkaupunki näyttää parhaat puolensa 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 toukokuun, 2015 - 09:41

Anteeksi, että vastaan vasta nyt, Jael! Tämä oli huomaamatta mennyt roskaposteihin, joten en tajunnut kommenttia vasta kuin äsken.

Jos käyt Helsingissä nykyään harvemmin, kohtelet kaupunkia luultavasti hieman turistin kaltaisesti juurikin noin, että näet vain ne parhaat puolet :). Ehkä itselleni käy samalla tavalla Lappeenrannan suhteen. Mutta odotan kyllä kovasti kesäistä Helsinkiä, koska onhan kesä sentään Suomen paras vuodenaika lähes jokaisessa kaupungissa ;).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.