Home » ”Halpoja” businessluokan lentoja etsimässä

”Halpoja” businessluokan lentoja etsimässä

by admin

Työtilanteeni näyttää pitkästä aikaa parantuneen huomattavasti, joten toiveeni tämän vuoden Tokion matkasta ovat heränneet taas vahvempina kuin aiemmin. Mikään ei tietenkään ole vielä varmaa, mutta toivottavasti töitä tulee jatkossa enemmän. Olipa seuraavan Tokion matkamme ajankohta milloin tahansa, olen miettinyt paljon tuota matkustusluokkaa.

Finnair siipikuva

Lensimme Tiian kanssa ensimmäisen kaukolentomme Tokioon viime lokakuussa economyssa, mutta se oli aika inhottava kokemus omalla kohdallani. En yleensäkään oikein tykkää istua lentokoneessa edes paria tuntia, koska en vain osaa löytää kunnollista asentoa enkä saa ikinä nukuttua koneessa. Siispä 4,5 tunnin lentoihin tottuneelle tuo 10 tuntia oli aikamoinen järkytys. Sitä ei auta se, että selkäni menee helposti jumiin, joten vietin ensimmäiset neljä matkapäivää todella kovissa selkäkivuissa, jotka eivät suostuneet millään hellittämään, vaikka napsin buranaa ja kävin kuumissa kylvyissä yms. Siispä ensimmäiset matkapäivät menivät osittain pilalle. Lensimme takaisin Suomeen ensimmäistä kertaa elämässämme businessluokassa, koska saimme erinomaisen tarjouksen Tokiossa ollessamme. Olen ennenkin kertonut näistä asioista, mutta halusin nyt hieman pohjustaa tätä postausta.

Koska busineksessa lentäminen oli taivaallista, ajattelin, etten enää ikinä suostu lentämään pitkiä matkoja economyssa. Ongelmana kuitenkin on se, etten todellakaan suostu myöskään maksamaan 4000€ per henkilö Tokion lennoista. Nimittäin businessluokan liput Tokioon ovat aina arviolta tuon hintaisia, jos ei oteta mukaan harvinaisia tarjouksia. Kysyin neuvoa halvempiin business-lippuihin tuttavaltani, joka tuntee lentokuviot kuin omat taskunsa. Olin tietysti tutkinut näitä asioita itsekin tuntikaupalla, mutta hänen monista neuvoistaan yksi oli ylitse muiden: lennä Tokioon jostain toisesta kaupungista Finnairilla.

Tässä kelpaa matkustaa :)

Tässä kelpaa matkustaa 🙂

Olin harkinnut Lontoon kautta lentämistä, mutta hinnat pysyivät silti yli 3 000 eurossa. Kuitenkin tutkittuani tarkemmin Euroopan eri kaupungeista lentämistä, huomasin, että Tokioon voisi päästä ilman tarjouksiakin esimerkiksi 2 100 eurolla! Onhan tuo järkyttävä hinta monien mielestä, mutta itselleni tuo kuulostaa jo halvalta, kun olen tottunut näkemään niitä 4 000 euron lentoja 😛 . Toivon löytäväni jossain vaiheessa tuotakin halvempia lentoja, mutta ainakin nyt tiedän, että tuo matkustusluokka on jopa harkittavissa.

Esimerkiksi Prahan tai Budapestin kautta lentämällä voisi säästää aikamoisia summia. Siispä meidän pitäisi lentää esimerkiksi Helsingistä Budapestiin, mahdollisesti yöpyä siellä, ja sitten lentää Budapestista Helsingin kautta Tokioon. Siispä lentäisimme tismalleen samalla koneella Helsinki Tokio välin, mutta hinta tippuisi puoleen, kun koukkaisimme Budapestin kautta. Tavallaan todella typerää, eikö 😛 ? Mutta tuolla tavalla saisi myös enemmän maileja tililleen 😉 .

Tähän pitää tietysti laskea Helsinki Budapest Helsinki lentolippujen hinnat ja mahdolliset hotelliyöpymiset, mutta siitä huolimatta hintaa tulisi yhdelle henkilölle noin 2300 – 2500 euroa eikä matkustusaika olisi kuin 14 h (vs 10 h)… plus tietysti se yksi yöpyminen ja sinne matkustaminen 🙂 .

Monet teistä saattoivat jo tietää tällaisen ”kikkailun” enkä edes tiedä kiinnostaako tällaisen kuunteleminen ketään, mutta itse innostuin tästä todella paljon 😀 . Oli siis pakko jakaa tämä ”löytöni” muidenkin kanssa 🙂 .

Onko kukaan teistä kikkaillut tällä tavalla lentojen kanssa? Tiedän, että monet tekevät tätä halpojen lentojen perässä, mutten tiennyt, että businessluokassakin voisi säästää näin suuria summia.

You may also like

12 kommenttia

Maarit Johanna 25 kesäkuun, 2014 - 10:25

Hei hyvältä kuulostaa, ja mikäpä ettei tuohon lisäksi vielä vähän pidempi oleskelu Budapestissa, kaks lomaa yhdellä iskulla! Kyllä Finnairin business on kokemus. Nagoyasta Helsinkiin puoli tyhjässä bisneksessä, nään vieläkin unia kun mulle yhdeksäntoistavuotiaana tarjottiin shampanjaa ja kengätkin otettiin pois jalasta ja peiteltiin. Ruoka oli loistavaa ja sitä sai vielä lisää kun matkustajia oli niin vähän. Kyllähän se olis kustantanu sen 4500€ jos olisi joutunut maksamaan mutta kipinä jäi! Economyssa yli viiden tunnin lennot on tuskaa myös pitkälle poikaystävälleni. Hyvää asentoa istumiseen ei vain saa.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 kesäkuun, 2014 - 12:43

Toisaalta voisi lisätä sen pidemmän oleskelun Budapestissa, mutta toisaalta se taas nostaa matkabudjettia, joten voi olla, että viettäisimme kaiken ajan lentokenttähotellissa 😛 . Mutta vaikea sanoa näin etukäteen. Se todellakin on aika mahtava kokemus 🙂 . En ole koskaan saanut yhtä hyvää asiakaspalvelua ehkä missään 😛 . Saako kysyä pääsitkö bisnekseen ylibuukkauksen takia vai miten, kun ymmärsin, ettet maksanut sitä 🙂 ? Kiinnostaa vain muiden kokemukset siitä, miten tuonne pääsisi maksamatta itseään kipeäksi. Meilläkin oli businessluokka ehkä puolillaan, joten omaa rauhaa oli senkin takia. Enää ei ole paluuta, kun on sen kokenut 🙂 . Itse olen ihan normaalipituinen, joten uskon kyllä, että pitkällä poikaystävälläsi on todella tukalat oltavat lentokoneessa :/ . Exit-paikoista voisi olla sentään jotain hyötyä 🙂

Vastaa
Teea 25 kesäkuun, 2014 - 22:05

Budapest on kuitenkin suhteellisen edullinen kaupunki ja kaiken lisäksi lentokenttä on melko lähellä keskustaa, joten yksi yö siellä ei hirveästi budjettia nosta! Hotelleja löytyy muutamilla kympeilläkin, bussi/ratikkaliput ovat edulliset ja ulkona syöminenkin on halvempaa kuin Suomessa, joten suosittelen pistäytymistä :).

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 kesäkuun, 2014 - 08:53

Hyviä pointteja kaikki noista 🙂 . Olen käynyt Budapestissa monta vuotta sitten ja pidin siitä kovasti. Meinasimme mennä muistaakseni viime vuonna Tiian kanssa minilomalle sinne, mutta se jäi sitten toteuttamatta. Pitää miettiä, pitää miettiä 🙂 . Näillä näkymin myös Praha olisi hyvä vaihtoehto, joten sitäkin pitänee harkita. Sen takia en vain haluaisi pahemmin nostaa tuota matkabudjettia, sillä lähtisin tekemään tuollaista kikkailua sen takia, että saisin halvemmat businessluokan lennot. Kuitenkin jokainen kymppi ja satanen kasvattaa tavallaan sen lentolipun hintaa, missä yritän säästää, joten se on tavallaan henkinen ongelma, ei rahallinen 😛 . Tuntuu vain pahalta laittaa yhtää enempää rahaa mihinkään, kun pelkät liput maksavat jo niin paljon x).

Vastaa
Positiivisuushaaste número tres! - Pako Arjesta 29 kesäkuun, 2014 - 11:17

[…] ← Edellinen […]

Vastaa
Katja 29 kesäkuun, 2014 - 13:23

Joissakin asioissa oma mielipiteeni on, että kun ei paremmasta tiiä niin kaikki on hyvin! Business-luokka on yksi tällainen asia. Poikaystäväni pääsi Thaimaahan lentäessä business-luokkaan tammikuussa (maksoi lipusta 350e, haha) ja siitä eteenpäin hän on aina koneeseen noustua katsellut kaihoisasti leveitä etupuolen penkkejä. Meitsi marssii karjalaumavaunuun ja ottaa vastaan sen mikä tulee 😀 Itse en pysty nukkumaan koneessa istuma-asennossa, joten kaikki pitkät lennot on sellaista psykoosi-harhaa jossa niskat jumittuu ja perillä on 3 päivän krapulaan verrattava olo. Silti en osaa kuvitella maksavani muuta kuin kaikista halvimman hinnan lennoista, oli palkkataso vaikka kaksinkertainen nykyiseen verrattuna, oon niin nuuka. Mietin aina mitä kaikkea muuta rahalla voi saada x)

Mutta vaikka oma toiminta on täysin päinvastainen kuin teidän niin kikkaileminen ei todellakaan kuulostaa yhtään hölmöltä! Jos liput saa jo puoleen hintaan lyhyellä ylimääräisellä lennolla niin ei ole vaiva eikä mikään. Pidän peukkuja sun business-lippujen etsinnöille! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 29 kesäkuun, 2014 - 15:13

Tuo on monestikin totta! Takaisin ei monestikaan ole paluuta, jos tietää ”paremmasta” 😛 . Aikamoisella hinnalla pääsi matkustamaan :O ! Saako kysyä, mitä kautta matkustusluokan korotus tuli 🙂 ? Hän siis ilmeisesti piti kokemuksestaan 😉 ? Olen miettinyt economyssa lentämistä, mutta minua alkaa ahdistaa tajuttomasti, kun ajattelenkin sitä, että tiedän, mitä sen verhon toiselta puolelta löytyy. Olisi kamalaa muistaa ne kaikki busineksen ihanuudet, kun itse kärvistelee pienellä economyn penkillä 😛 .
Omakin kokemukseni oli kyllä juuri tuollainen. 4 tunnin kohdalla tuntui siltä, että kohta ollaan perillä, mutta todellisuus oli aika rankka tajuta. Tuntui, ettei lento lopu koskaan. Ja ne kivut olivat kyllä oikeasti kamalat sen neljän päivän ajan :/ . Mutta jokainen on erilainen rahan käytön suhteen 🙂 . Ymmärrän täysin, miksi haluat maksaa vain sen pienimmän summan, kuten suurin osa ihmisistä. Jokainenhan kuitenkin arvostaa eri asioita niin elämässä kuin matkailussakin 🙂 .

Varsinkin noissa hintaluokissa säästöt ovat todella tuntuvat, joten kiva, että ymmärrät tällaisen. Ei haittaa laisinkaan käväistä nopeasti esimerkiksi Prahassa, kun tietää sen taivaallisen matkustustavan odottavan ihan nurkan takana 😛 . Kiitos! Uskon, että onnistun löytämään sopivat liput 😉

Vastaa
Katja 2 heinäkuun, 2014 - 13:40

Heippa!
Eli kyseessä oli jonkinlainen väärinymmärrys tms. Kenties joku koneen ylibuukkaus? Kun hän saapui kentälle tekemään check-inniä, lentoemo ilmoitti, että paikka selviää vasta portilla ja hänelle annettiin paikaton lippu. Pelokkaana sitten portilla otettiin boarding pass vastaan ja vasta koneeseen astuttua Juuso tajusi, että perus oikealle kääntymisen sijaan hänet ohjattiinkin vasemmalle.

Lento oli kuulemma mennyt vain fiilistellessä, ei voinut kuvitellakaan nukkuvansa kun kaikki oli niin ihmeellistä ja oma mäihä käsittämätön 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 2 heinäkuun, 2014 - 14:09

Taisi olla kyllä aikamoinen yllätys x)! Mahtava juttu :)! Tiedän tarkalleen tuon tunteen, koska itsestäni tuntui ihan samalta. Eihän siinä voi nukkua, kun pitää syödä ja juoda ja nauttia 😛

Vastaa
Taivaallista matkustamista - Finnairin businessluokka 1 heinäkuun, 2014 - 18:08

[…] on vielä tekemättä, mutta olen viimeaikoina kirjoitellut businessluokan lipuista mm. TÄSSÄ postauksessa, joten ajattelin, että olisi ajankohtaista tehdä postaus ensimmäisestä […]

Vastaa
I Left My Heart In TOKYO! Unelmista totta! 25 tammikuun, 2015 - 20:06

[…] businessluokassa (joka on muuten yksi suosituimmista postauksistani) lentämisestä ja myös tulevista suunnitelmistani hieman edullisempien lentojen löytämiseksi. Sain hoidettu matkamme niin, että lennämme jokaisen […]

Vastaa
I left my heart in Tokyo... mutta miksi? 20 syyskuun, 2015 - 19:41

[…] kirjoitin viime vuonna tässä ja tässä postauksessa, lennämme tälläkin kertaa Tokioon Prahan kautta saadaksemme […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.