Home » Enää kaksi viikkoa häihin

Enää kaksi viikkoa häihin

by admin

P7100132

Kyllä, kuten otsikossa lukee, menemme Tiian kanssa naimisiin vähän päälle kahden viikon päästä! Tämä on tietyllä tavalla hieman outoa ja hassua, sillä olemme olleet yhdessä jo niin pitkään (tänä vuonna tuli täyteen 13 vuotta), että eihän avioliitto tavallaan muuta mitään. Toisaalta se muuttaa kaiken. Ei mene enää kauan, kun olen elänyt elämääni Tiian kanssa kauemmin kuin ilman häntä, eli suhteemme on niin tiivis, että sitä olisi voinut kutsua avioliitoksi jo monta vuotta.

Miksi emme sitten menneet naimisiin aiemmin? Monethan solmivat liiton jo parin vuoden jälkeen. No, tietysti nuori ikämme tavatessamme on yksi suuri osatekijä, mutta samaan aikaan tuntuu siltä, ettemme ole ehkä olleet valmiita aiemmin. Voin ainakin sanoa omasta puolestani, etten ole ollut sitä. Nyt ei ole kyse siitä, että pelkäisin sitoutumista tai mitään muutakaan tuollaista. Minusta on vain aiemmin tuntunut siltä, etten ole vielä siinä vaiheessa elämää, että haluan solmia avioliiton.

IMG_0580

Kun noin puolitoista vuotta sitten muutimme Helsinkiin ja meidän molempien hyvinvointi yksilöinä parani huomattavasti, tiesin, että nyt aika on koittanut. Asetin itselleni tiettyjä ehtoja ennen naimisiinmenoa, mistä osan olen täyttänyt osittain ja osan kokonaan. Päätin esimerkiksi ryhtyä häädieetille (taitaa olla melko harvinaista miehille?), jotta olisin omassa mielessäni ”mahdollisimman hyvä mies” tulevalle vaimolleni. En ole päässyt painon suhteen ihan siihen lopulliseen tavoitteeseen, mutta sentään hyvin lähelle sitä, mistä voin olla ylpeä.

Minusta on usein tuntunut, että meidän suhteemme on tavallista läheisempi. En osaa selittää sitä enkä tietenkään halua vertailla suhdettamme mihinkään yleiseen normiin, mutta välillämme on aina ollut jotain syvempää kuin ”pelkkää” rakkautta ja ystävyyttä. Tämä on yksi niistä syistä, miksi halusin pitää häät aivan kahden kesken maistraatissa. Haluamme molemmat, että voimme vain keskittyä toisiimme koko päivän ajan huolehtimatta siitä, miten juhlat etenevät ja onko kaikilla hauskaa. Tietysti meille tulee kaksi hyvää ystäväämme todistamaan tilaisuutta, mutta sen jälkeen jatkamme kahden kesken.

IMG_0557

Kenellekään blogin lukijalle ei tule yllätyksenä, että rakastamme matkustamista Tiian kanssa. Tästäkin syystä halusimme mieluummin panostaa häämatkaan kuin hääjuhliin. Toisaalta, vaikka juhlia ei olekaan, se ei tarkoita, ettemme nauttisi hääpäivästämme täysillä. Syömme nimittäin illallisen suosikkiravintolassamme Yumessa ja siirrymme siitä sitten yläkertaan Hotel Kämpin upeaan sviittiin viettämään hääyötä. Seuraavana päivänä hitaan aamun ja herkullisen hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme Kämpistä suoraan lentokentälle Kovasen Limousine-palvelulla, jota käytimme viimekin vuonna. Luksusta on siis tiedossa, kuten kuuluukin.

Häämatkasta ja hääpäivästä tulee kirjoitettua sitten jälkikäteen monta postausta, mutta ajattelin tässä vaiheessa paljastaa teille, minne tulemme matkustamaan. Harkitsimme monia vaihtoehtoja, joista päällimmäisenä oli alunperin New York + Karibian risteily, mutta nähtyäni risteilyjen kovat hinnat kyseiselle ajankohdalle, aloin miettiä, mitä voisin saada sillä samalla rahalla jossain muualla. Monien mutkien kautta päädyimme lopulta suosikkimaahamme, vaikka rehellisesti sanoen se ei ollut tällä kertaa lainkaan tarkoitus.

*kuva otettu netistä

*kuva otettu netistä

Tokio vei voiton, kun tiesin, että saamme sieltä juuri sitä, mitä haluamme, mutta myös sen takia, että Tokiosta on suoria lentoja paratiisiin. Halusimme ehdottomasti häämatkaltamme niin kaupunkilomaa kuin myös rentoutumista jossain lämpimässä ja aurinkoisessa kohteessa. Tajusin asiaa tutkittuani, että Tokiosta lentää paratiisisaari Okinawalle (Japanin Havaijille) vain 2 – 3 tuntia, lennot ovat melko edullisia ja saarelta löytyy upeita hotelleja. Tämä löytö teki päätöksen puolestani, sillä selvästi risteilyä halvemmalla hinnalla saimme lennot saarelle ja vielä hotellin kaupan päälle.

*kuva otettu netistä

*kuva otettu netistä

Joskus aiemmin olin katsellut Okinawan hotellitarjontaa, mutten löytänyt jostain kumman syystä TripAdvisorilla (jolla lähden aina tutkimaan hotelleja) yhtään 4 tai 5 tähden hotellia. En vieläkään tiedä, mikä virhe TA:ssa oli silloin, mutta jotain kautta löysinkin ne oikeat hotellit listalle. Päädyin valitsemaan meille ehdottomasti saaren parhaan hotellin, eli 5 tähden Ritz-Carltonin.

*kuva otettu Ritzin sivuilta

*kuva otettu Ritzin sivuilta

Ritz-Carlton on minulle uusi tuttavuus, vaikka tietysti tiedänkin hotelliketjun jo entuudestaan – en vain ole yöpynyt siellä. Hotellit ovat minulle suuri kiinnostuksen aihe muutenkin, joten olen hieman lueskellut Ritzin yleisestä asiakaspalveluperiaatteesta ja muusta sellaisesta. Nimittäin koettuani Berliinin Waldorf Astorian viiden tähden palvelun, olin melko myyty. Ritzin pitäisi ilmeisesti osata palvelu sitäkin paremmin ja olemmehan vielä Japanissa, jossa asiakaspalvelu on muutenkin huippuluokkaa. Tästä syystä odotukseni ovat kovat, joten saa nähdä, miten ne täytetään.

Ritz sviitti

*kuva otettu Ritzin sivuilta

 

*kuva otettu Ritzin sivuilta

*kuva otettu Ritzin sivuilta

 

*kuva otettu netistä

*kuva otettu netistä

Kun on kyse matkustamisesta, tykkään tietysti hifistellä, fiilistellä ravintoloita, hotelleja ja nähtävyyksiä, mutta kaikkein tärkeintä minulle on se, että saan jakaa kaiken tämän rakkaan vaimoni kanssa :). Eniten siis odotan sitä, että saamme viettää kolme kokonaista viikkoa aivan kahden kesken ilman työstressejä ja velvollisuuksia. Voi myös olla, että odotan hieman lomaa ihan itsessään, koska viimeksi olin kunnon lomalla vuosi sitten.

Jos haluatte seurata häämatkaamme ja mahdollisesti jopa pieniä palasia hääpäivästämme, muistakaa klikkailla erityisesti Instagram tilini seuraukseen, mutta tietysti myös Facebook-sivut. Mahtavaa sunnuntaita kaikille!

You may also like

20 kommenttia

Kthetraveller 25 syyskuun, 2016 - 19:41

Ensiksikin, etukäteisonnittelut tulevista häistä ja pitkän pennin säästätte, kun ette järjestä häitä. Se raha onkin siten mahdollisuus käyttää huippumatkaan. Kiva kuulla kuulumisiasi ja ymmärrän kyllä, ettei aikaa blogin väsäämiselle ole.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 syyskuun, 2016 - 22:00

Kiitos paljon, K :). Totta, säästö on melkoinen, kun ei järjestä juhlia, mutta meidät tuntien matkaan menee vähintään se, mitä juhliinkin olisi mennyt x). Mutta nyt tavallaan säästetään silti puolet. Pahintahan tuossa kirjoittamispulmassa on se, että kun aikaa löytyy, viime postauksesta on kulunut jo niin kauan, että seuraavan aloittaminen tuntuu jotenkin vaikealta. Tuntuu, että kirjoitustauko stressaa koko ajan vain enemmän, mutta onneksi nyt sentään sain tämän tehtyä, joten jospa se tästä helpottuisi.

Vastaa
Ulla 25 syyskuun, 2016 - 21:05

Voiiiiiii, oon niin onnellinen teidän puolesta! Ja ylpeä siitä, että ootte uskaltanu järjestää just teidän näköisenne häät! Oon ihan varma, että teidän häistä ja häämatkasta tulee ikimuistoinen elämys. Olette sen niin ansainneet <3

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 syyskuun, 2016 - 22:01

Valtava kiitos, Ulla :D! Kiva kuulla, kun sanot noin! Yllättävän hyvin suurin osa otti tiedon vastaan kuullessaan, ettei pidetä perinteisiä häitä. Jotkut tietysti sanoivat vähän vastaan, mutta se oli odotettavissa. Olen samaa mieltä, että tulee upeaa ja kiitos, kyllä tämä on ansaittu tosiaan :). Kiitos vielä!

Vastaa
Sanna Wallenius 25 syyskuun, 2016 - 21:53

Oi, mahtavalta kuulostaa! Jos menisin nyt naimisiin, toimisin todennäköisesti juuri samoin. Satsaisin kaikki hääjuhlaan menevät rahat matkaan. Ihania juhlia teille molemmille! <3

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 syyskuun, 2016 - 22:03

Kiitos, Sanna :)! Itsestä tuntuisi kauhealta käyttää noita rahoja johonkin juhliin, kun voi käyttää itselle mieleisempään matkustamiseen ;). Mutta eri asiat ovat tärkeitä eri ihmisille, mikä on vain hieno juttu. Olen itse asiassa kuullut monenkin sanovan, että jos nyt pitäisi päättää uudestaan, he menisivät naimisiin ihan kahdestaan. Mutta toisaalta enpä usko, että kukaan vaihtaisi omia suuriakaan hääjuhlia pois, koska useimmiten ne ovat upea kokemus :). Kiitos paljon!

Vastaa
laura / to travel is to live 25 syyskuun, 2016 - 23:01

Ihanaa hääpäivän odotusta ja itse päivää 🙂 Mahtavaa, että vietätte juuri sellaiset häät kuin itse haluatte, tämä on mullakin ajatuksena sitten joskus kun! Ehkäpä karkaan naimisiin ulkomailla 😀 3 viikkoa on jo mukavanpituinen häämatka ja puitteet tulee nähtävästi olemaan kunnossa 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 syyskuun, 2016 - 08:04

Kiitos paljon, Laura :)! Häiden pitää ehdottomasti olla juuri hääparin näköiset, joten kannattaa toteuttaa itseään, kun se aika koittaa. Meinasimme mennä naimisiin ulkomailla, mutta huomattiin, että se olisi ollut paristakin syystä vähän hankalaa. Tämä on hyvä vaihtoehto sille :). En ole varmaankaan koskaan ollut noin pitkällä matkalla, koska monestakin syystä lomaa on ollut vaikeaa saada tuollaiseksi ajaksi. Nyt nautitaan täysillä, koska puitteet tosiaan on juuri sellaiset kuin halutaan :D!

Vastaa
Anna K. 26 syyskuun, 2016 - 10:18

Mun mielestä jokaisen pitäisi elää oman näköistään elämää, silläkin uhalla että se ei kaikkia miellytä. Teidän häistähän tässä on kyse, ei sukulaisten ja silloin kuuluu tehdä just niin kuin teistä tuntuu oikealta! Matka kuulostaa superhienolta! Nyt onkin sitten onnellisen kuplivaa odotusta h-hetkeen asti. Nauttikaa päivästänne!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 syyskuun, 2016 - 12:21

Juuri näin, Anna! Olen aivan samaa mieltä :). Inhottavaahan se on, jos jotkut läheiset pahoittaa mielensä siitä jollain tasolla, mutta enemmän minua kiinnostaa se, että me olemme tyytyväisiä, kun on sentään kyse meidän häistä. Kiitos paljon! Varmasti nautitaan 🙂

Vastaa
Sandra 26 syyskuun, 2016 - 10:59

No ensinnäkin ONNEA ihan mielettömästi! Mahtavaa kuulla, miten jotkut ovat olleet yhdessä noin nuoresta asti. Olen varma, että saatte juuri unelmienne häät ja häämatkan ja nautitte varmasti. Tekstin perusteella vaikutatte hirveän rakastavaisilta ja lämpimiltä ihmisiltä, jotka todellakin ansaitsevat toisensa. On aina hirveän hieno lukea, miten nätisti kirjoitat Tiiasta. Uskon, että you are match made in heaven <3

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 syyskuun, 2016 - 12:22

Kiitos paljon, Sandra! Valtava kiitos tästä upeasta viestistä :)! I believe so too :D. Tästä viestistä tuli niin hyvä mieli!

Vastaa
Veera Bianca 26 syyskuun, 2016 - 22:29

Wow teille on tulossa ihana matka <3 Onnea vielä naimisiinmenosta!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 syyskuun, 2016 - 08:10

Niin tosiaan on :)! Kiitos paljon, Veera!

Vastaa
destinationloma 26 syyskuun, 2016 - 23:03

Upealta kuulostaa enkä usko, että petytte Ritz Carltoniin. Itse saimme Dohan Ritzissä mieletöntä, kuuden tähden palvelua. Ihanaa häämatkaa!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 syyskuun, 2016 - 08:19

Kiitos :)! Oli pakko mennä heti etsimään blogistasi, että löytyykö sieltä postausta Ritzistä ja siellähän se! Käyn kommentoimassa vielä sitä erikseen. Kiitos kovasti!

Vastaa
Katja 27 syyskuun, 2016 - 09:04

Tämä oli kyllä taas niin hyvän mielen postaus ja tekstistä todella erottuu onni. Onnea jo etukäteen naimisiinmenosta! Tuosta häämatkasta tulee kyllä taatusti unohtumaton ja ihan teidän näköinen. Nauttikaa!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 syyskuun, 2016 - 09:10

Mukava kuulla, Katja :)! Hienoa, että saan tätä fiilistä välitettyä edes hiukan sinne puolelle :D. Kiitos paljon! Olen ihan varma, että niin tosiaan tulee, ja kiitos, nautitaan takuulla!

Vastaa
Mirri 27 syyskuun, 2016 - 13:28

Erittäin fiksuja nuoria olette, tuhlata järkyttävä summa johonkin hääjuhlaan ja se on sitten siinä.
Tuolla rahalla saa paljon paremman vastikkeen kun matkustaa uuteen ja erilaiseen paikkaan tällä maapallolla!
Onnea tulevalle avioliitolle 🙂
t. Mirri

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 syyskuun, 2016 - 15:19

Kiitos paljon, Mirri :). Ihan oikea asenne! Matkasta jää paremmat ja pidemmät muistot kuin yhden päivän juhlista :). Kiitos!

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.